Premii de la Consiliul Județean pentru micii inventatori buzoieni și subvenții pentru Fundația Crucea Alb-Galbenă și Asociația Ortodoxă Filantropia

27 mai 2021 | 0 comentarii |

Cele două ONG-uri sunt singurele care s-au calificat pentru a primi subvenții pentru asistență socială, iar banii vor fi alocați pentru îngrijirea a 220 de persoane din județ, în al doilea semestru al anului.

 

Astăzi a avut loc ședința ordinară pe luna mai a Consiliului Județean Buzău, ocazie cu care consilierii au revenit după mai bine de un an în sala D. Filipescu, cea care găzduia ședințele ordinare și extraordinare înainte de pandemie. Din luna martie a anului trecut, ședințele s-au mutat în Sala Mare a Consiliului Județean, pentru a fi respectate măsurile de distanțare fizică, iar în convocarea pentru ședința de azi era specificat tot acest loc de desfășurare. S-a decis însă că, în contextul epidemic actual, consilierii pot reveni în sala D. Filipescu, bineînțeles cu obligativitatea purtării măștii de protecție, atât în timpul ședinței cât și în perioada în care se află în sediul instituției.

Pe ordinea de zi anunțată inițial a mai fost introdus un proiect de hotărâre, referitor la premierea celor două echipe de elevi ai Școlii nr.11 din Buzău, care au obținut două premii I și un premiu III la un concurs național de robotică. Consilierii au fost de acord ca fiecare membru al celor două echipe, cât și cadrele didactice implicate în proiect, să primească un stimulent financiar în valoare de 500 de lei. În total pentru premierea celor 19 elevi și trei cadre didactice va fi alocată suma de 11.000 din bugetul propriu al județului.

 

Tot în ședința de astăzi, consilierii județeni au și proiectul ce prevede acordarea de subvenții pentru activități de asistență socială pe parcursul anului în curs, mai precis pe parcursul celor șase luni care au mai rămas din el. Ca și în anii precedenți, singurele organizații care au depus solicitări în acest sens și care au îndeplinit condițiile de eligibilitate au fost filiala locală a fundației Crucea Alb-Galbenă și Asociația Ortodoxă Filantropia, din Berca. Acestea vor primi subvenții de la bugetul local din fondurile alocate activităților de asistență socială, iar sumele vor fi folosite pentru acordarea de îngrijiri unui număr de 222 de beneficiari.

Cei mai mulți dintre aceștia – 208, mai exact – sunt persoane care beneficiază de îngrijiri la domiciliu din partea voluntarilor de la Crucea Alb-Galbenă.

 

Centrul Rezidențial pentru Copii Sf. Maria

Organizația a primit ca subvenție pentru perioada iunie-decembrie 174.720 de lei, rezultând astfel o alocare lunară de 24.960 de lei. Astfel, fiecare din cele 208 persoane care primesc îngrijiri la domiciliu vor beneficia de 120 de lei pe lună din aceste subvenții, sumă ce va fi folosită pentru asigurarea serviciilor din partea voluntarilor organizației.

Totodată, fundația din Berca va primi o subvenție în valoare totală de 24.500 de lei, pentru îngrijirea celor 14 beneficiari din Centrul Rezidențial pentru Copii Sf. Maria, din localitatea Sătuc. Rezultă că din suma totală vor putea fi alocați 3.500 de lei lunar, asta însemnând 250 de lei le lună pentru fiecare beneficiar.

În maxim 10 zile de la adoptarea hotărârii de consiliu urmează să fie semnate convențiile pentru  acordarea de servicii de asistenţă socială intre cele două organizații umanitare și administrația județeană. În total Consiliul Judeţean Buzău a alocat suma de 200.000 lei pentru activităţi de asistenţă  socială  prin  Programul  anual  al  finanţărilor  nerambursabile  de  la bugetul propriu în anul 2021.


Adaugati un comentariu


 

*