Terapie prin dans, la Teatrul George Ciprian

Buzoienii sunt invitați săptămâna viitoare să participe gratuit la o serie de trei spectacole susținute de o echipă de dansatori și coregrafi.

 

În perioada 2-3 iunie, teatrul buzoian George Ciprian va fi gazda unei serii de evenimente susținute în spațiul public de o echipă de dansatori și coregrafi care le adresează buzoienilor o invitație la mișcare în cadrul celor trei intervenții artistice pe care le vor susține.

Primul dintre evenimente va avea loc pe 2 iunie, cu începere de la ora 11.00, în curtea teatrului, și se adresează tinerilor cu vârste între 15 și 19 ani. Este vorba de „Atelierul Moving Fields – Ce te mișcă?”, plecând de la temele abordate în spectacolul Moving Fields.

Am creat un atelier care tratează conceptul de energie și felul în care ea ne determină să ne mișcăm. Alături de echipa de dansatori care a studiat timp de o lună relația dintre mișcare și resursele interne și externe de energie ce o alimentează, participanții vor asculta cu atenție această curgere interioară subtilă și personală. Vom analiza prin mișcare diferite modalități de a înțelege energia, de a o consuma, a o crește sau a o dărui celor din jur. Câteva elemente cu care vom lucra sunt: exerciții de observare a propriului corp, exerciții în care preiau din exterior și integrez în mișcarea mea ceea ce văd, exerciții în care creez un tip de mișcare exploziv sau dimpotrivă imploziv”, anunță organizatorii evenimentului.

 

În aceeași zi, dar de la ora 19.00, va avea loc o reprezentație de dans contemporan sub genericul  Singing Bodies` Trilogy, recomandată spectatorilor peste 18 ani.

Despre acest spectacol, coregraful Alexandra Bălășoiu spune că „este un performance de dans contemporan în trei părți, care încapsulează experiențele kinestezice și senzoriale a trei coregrafi, în raport cu orașul în care trăiesc. El a luat naștere în urma unor procese colective de cercetare și creație desfășurate atât în spațiul public, cât și în sala de repetiție. Fiecare privire se oprește undeva, fiecare respirație care circulă prin mine pornește din spațiul public și se întinde înapoi în el. Oglindesc, contrazic, compun. Cu fiecare gest contribui la consolidarea sau distrugerea unui sistem de referință. Fiecare cuvânt favorizează sau încurcă comunicarea noastră”.

 

Pe 3 iunie, de la ora 19.00, este programat spectacolul de dans contemporan Moving Fields. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul dansatorilor fiind provocat să se adapteze și să comunice în mod real cu elementele instalației interactive. „Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public. Pe parcursul acestui drum fiecare dintre noi își conturează un răspuns la întrebarea”, mai spun orgaizatorii.

Adolescenții între 15 și 19 ani au acces gratuit la atelierul din data de 2 iunie, iar cei care vor să participe trebuie să trimită un e-mail la adresa contact@indiebox.ro, în care să menționeze numele, vârsta și datele de contact.

Accesul la cele două spectacole se va face pe bază de invitație, iar cei interesați pot obține aceste invitații de la Teatrul George Ciprian sau de la agenția de bilete de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău.

 


Adaugati un comentariu


 

*