Maraton de evenimente culturale la Buzau, de Dragobete si Martisor

6 februarie 2017 | 0 comentarii |

Ca si anul trecut, cuplurile care vor participa la manifestarile gazduite de Muzeul Judetean si Teatrul George Ciprian, de Dragobete, vor primi certificate temporare de casatorie si premii surpriza.

 

Neagu-martisoareConsiliul Judetean Buzau va organiza, si in acest an, o serie de evenimente pentru a marca sarbatoarea Dragobetelui, varianta romaneasca, traditionala, a Zilei Indragostitilor preluata de peste Ocean si asimilata in special de tineri. Si de aceasta data, evenimentele organizate de autoritati vor pune accent pe aspectul cultural, buzoienii fiind invitati la o serie de concerte, la prelegeri despre traditie, la un spectacol de teatru dar si la un targ traditional care va fi deschis in incinta Muzeului Judetean si va anticipa Sarbatoarea Martisorului, care va avea loc la inceputul lunii viitoare.

Seria manifestarilor dedicate zilei de 24 februarie, atunci cand se sarbatoreste Dragobetele, va debuta in ajunul acestei date, pe 23 februarie, cu inaugurarea Targului de Martisor, care va fi deschis la Muzeul Judetean pana pe 8 martie. Pentru acest eveniment, toti cei interesati sa comercializeze martisoare sunt asteptati sa depuna o cerere la registratura Consiliului Judetean Buzau, pana pe data de 17 februarie, cererile urmand a fi fi aprobate in ordinea inregistrarii. De asemenea, reprezentantii administratiei jutetene au anuntat ca inchirierea casutelor puse la dispozitia comerciantilor va fi gratuita.

 

teatrul george ciprianInaugurarea targului va avea loc la ora 16.30, fiind urmata, cu incepere de la ora 18.00, de un concert folk gratuit sustinut in sala Teatrului George Ciprian, de Emeric Imre. Buzoienii care doresc sa participe la acest concert sunt asteptati sa isi ridice, in prealabil, invitatiile gratuite de la sediul teatrului.

Pentru ca numarul de locuri din sala este limitat si se mizeaza pe participarea unui public numeros, concertul va fi transmis live, pe un ecran amplasat pe fatada Muzeului Judetean.

Pe 24 februarie sunt programate, la Muzeul Judetean, o prelegere si o conferinta organizata de filiala Buzau  a Societatatii de Studii Istorice din Romania, ambele evenimente avand ca principala tema de dezbatere Dragobetele in traditia romaneasca.

Seara, de la ora 19.00, pe scena Teatrului George Ciprian se va juca piesa Magnolii si cianura, la care cuplurile casatorite pe 24 februarie vor beneficia de invitatii de doua locuri gratuite. In acest scop, cei interesati trebuie sa se prezinte cu certificatele de casatorie la teatru, pentru a primi invitatiile.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu

Certificate provizorii de casatorie vor primi si celelalte cupluri care vor participa la spectacol, organizatorii anuntand ca au pregatite si premii-surpriza.

In zilele de 24, 25, 26 februarie si pe 4 si 5 martie, artistii Centrului Judetean de Cultura si Arta Buzau vor sustine spectacole la Muzeul Judetean.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, le-a adresat tuturor buzoienilor invitatia de a participa la aceste evenimente. „Invit toti buzoienii sa participe la Targul de Martisor, ce va avea loc in incinta Muzeului Judetean Buzau, dar si la evenimentele organizate de Dragobete, o sarbatoare care a ramas, pana in ziua de astazi, un simbol al dragostei autohtone. Toate activitatile desfasurate in aceasta perioada sunt menite sa aduca bucurie tuturor, atat celor care apreciaza muzica folk, cat si iubitorilor de teatru si de frumos”, a declarat acesta.

 


Adaugati un comentariu


 

*