Proiectele pe Sanatate, prioritare pentru presedintele delgat al Consiliului Judetean Buzau

24 septembrie 2015 | 1 comentariu |

In conditiile in care medicii de la Spitalul Judetean ameninta cu demisia in bloc, Petre Emanoil Neagu a anuntat astazi ca se va concentra pe deschiderea cat mai rapida a noii maternitati si pe lucrarile de reabilitare si modernizare a celei mai mari unitati sanitare din judet.

 

consiliul judetean 2Sedinta-fulger, in aceasta dimineata, la Consiliul Judetean Buzau, unde consilierii prezenti au aprobat, in decurs de cateva minute, proiectul de hotarare prin care vicepresedintele Petre Emanoil Neagu, preia din nou atributiile presedintelui Cristi Bigiu.

De la sedinta extraordinara au lipsit consilierii Opozitiei, insa cei prezenti au fost in numar suficient de mare pentru a intruni cvorumul necesar pentru desfasurarea sedintei si pentru a avea suficiente voturi astfel incat proiectul sa fie aprobat. In aceste conditii, sedinta a durat aproximativ cinci minute, toti consilierii prezenti fiind de acord ca atributiile presedintelui Crisiti Bigiu sa fie preluate de vicele Petre Emanoil Neagu, cel care a mai fost presedinte interimar in perioada in care Bigiu  s-a aflat in arest. De aceasta data, Neagu a preluat prerogativele functiei de presedinte al Consiliului Judetean dupa ce instanta a decis ca Marian Cristinel Bigiu nu isi poate exercita aceasta calitate cat timp se afla sub control judiciar.

 

consiliul judetean2Imputernicit provizoriu cu aceste prerogative, Petre Emanoil Neagu a declarat ca in perioada urmatoare va acorda o importanta sporita proiectelor din domeniul Sanatatii, referindu-se in special la problema noii maternitati, pe care autoritatile promit de cativa ani ca o vor deschide, dar tot amana sa se tina de cuvant. In acest sens, Neagu a precizat ca va incerca sa urgenteze procedurile de licitatie pentru cumpararea aparaturii necesare, astfel incat maternitatea sa poata fi deschisa cat mai curand.

Acesta s-a referit si la proiectele legate de reabilitarea si modernizarea Spitalului Judetean, de care a promis ca se va preocupa indeaproape in perioada ce urmeaza. „Deja stiti ca problema computerului tomograf este aproape rezolvata, s-au primit banii de la Ministerul Sanatatii, am alocat si noi suma necesara din buget, iar dupa finalizarea licitatiei, spitalul va avea un astfel de aparat nou. Vom continua si lucrarile de reabilitare termica si incercam sa dam drumul cat mai repede si lucrarilor la noul bloc operator”, a declarat Petre Emanoil Neagu, la scurt timp dupa ce a primit votul favorabil al consilierilor.

Aceste proiecte sunt pe agenda presedintelui Consiliului Judetean de cativa ani, dar de aceasta data este posibil sa se concretizeze, in conditiile in care medicii ameninta cu demisia in bloc, una dintre principalele revendicari fiind aceea de a se moderniza si dota Spitalul Judetean, pentru a putea acorda servicii medicale in conditii de siguranta pentru pacienti, dar si pentru medici.

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Buzoianul spune:

    Oare a cata promisiune este aceasta?
    Vrem fapte nu promisiuni!

Adaugati un comentariu


 

*