S-a dat unda verde inceperii lucrarilor de reabilitare termica a Spitalului Judetean Buzau

30 septembrie 2014 | 1 comentariu |

Hotararea de care depindea inceperea lucrarilor a fost aprobata astazi in Consiliul Judetean Buzau, in cadrul unei sedinte tensionate, marcata de neintelegerile din sfera politica locala.

 

consiliul judeteanAstazi a avut loc sedinta ordinara a lunii septembrie din Consiliul Judetean Buzau, in cadrul careia proiectul de hotarare privind dezmembrarea unui lot de circa 100 de metri de teren din proprietatea Spitalului Judetean a fost, in cele din urma, supus la vot, dupa doua tentative esuate in doua sedinte extraordinare. Povestea este deja cunoscuta, hotararea fiind necesar a fi aprobata pentru ca spitalul sa fie degrevat de sarcini si a indeplini astfel conditiile legale pentru inceperea lucrarilor de reabilitare termica finantate cu fonduri europene. Desi era urgenta, hotararea nu a putut fi supusa la vot in cadrul sedintelor extraordinare convocate la inceputul acestei luni, intrucat mai multi consilieri au refuzat sa se prezinte, in semn de protest fata de decizia presedintelui Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, de a renunta la PNL, partidul care l-a consacrat, migrand la PSD. Astazi, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a sedintei ordinare, dar lucrarile de reabilitare vor putea fi demarate in sfarsit, dupa trei sapatamani pana cand hoatararea a fost aprobata de consilieri.

 

Dorin Badulescu

Dorin Badulescu

Sedinta de astazi a fost insa marcata de tensiunile politice create pe plan local in urma deciziei lui Cristi Bigiu de a schimba partidul, tensiuni ce au influentat si voturile consilierilor judeteni. Astfel, reprezentantii PDL si PP-DD in deliberativul judetului au votat impotriva tuturor proiectelor aflate pe ordinea de zi, in timp ce consilierii PNL, fostii colegi de partid ai presedintelul Cristi Bigiu, s-au abtinut. In cazul acestora din urma, exceptie a facut un singur punct, cel referitor la dezmembrarea terenului din administrarea Spitalului Judetean, care insa a suscitat si un moment mai special in cadrul sedintei.  Inainte ca proiectul de hotarare sa fie supus la vot, consilierul liberal Dorin Badulescu a cerut permisiunea sa ia cuvantul. Pe un ton deloc prietenos, acesta a explicat ca el si colegii sai de partid au decis sa se abtina la vot in semn de protest pentru „incercarea PSD de a frauda alegerile” si fata de gestul lui Cristi Bigiu, care a parasit barca liberala pentru a se inrola in randul adversarilor de la PSD. Dorin Badulescu a precizat insa ca liberalii vor vota „pentru” doar in cazul unui singur punct de pe ordinea de zi, mai precis cel de care depindea inceperea lucrarilor de reabilitare a spitalului. „Vom vota pentru acest proiect intrucat intelegem ca este un vot in beneficiul sanatatii publice si al cetatenilor acestui judet, in fata carora am depus un juramant. Vrem sa respectam acest juramant si de aceea nu ne vom abtine si vom vota pentru acest proiect”, a declarat in plenul sedintei consilierul Dorin Badulescu.

 

Cristi Bigiu, presedintele CJ Buzau

Cristi Bigiu, presedintele CJ Buzau

Hotarareaa a fost adoptata, astfel ca acum  sunt  indeplinite toate formalitatile legale pentru inceperea lucrarilor de reabilitare termica a unitatii spitalicesti. Tot in sedinta de astazi, hotararea privind rectificarea a doua a bugetului de venituri si cheltuieli a Spitalului Judetean, a trecut la vot, fiind necesara majoritate simpla, banii primiti in plus urmand a fi folositi in mare parte pentru plata salariilor personalului medical nou angajat.

La finalul sedintei, presedintele Cristi Bagiu s-a declarat dezamagit ca o parte dintre consilieri au amestecat chestiunile politice cu cele de administratie, votand astfel impotriva unor proiecte care se refereau la finantari europene, importante pentru comunitate. „Am avut proiectul referitor la cladirea Muzeului Judetean pe care am reabilitat-o recent, cu aproximativ 8 milioane de euro, din fonduri europene. Urma sa o dam in administrarea Muzeului Judetean si, fiind vorba o cladire de patrimoniu, era nevoie de doua treimi din votul consilierilor. S-a votat impotriva acestei decizii si nu inteleg ce legatura au chestiunile politice cu aceasta problema de administratie. Acum avem o cladire noua, reabilitata, cu care nu se pot mandri multe judete, iar noi nu putem sa o folosim din cauza acestui vot si nu putem muta acolo muzeul si teatrul”, a declarat Cristi Bigiu.

 Comentarii (1)

  1. Buzoianul spune:

    Cu grija politicienilor fata de binele public m-am lamurit de mult..(interesul personal sau de grup primeaza)!!
    Dar sa analizam miscarea lui Bigiu (marele politician de Buzau, ca are peste 100 de Kg): miscarea in sensul de infratire era de mult. Vicele lui, care fusese in PNL si a plecat la PSD mai in urma cu cativa ani, era oricum cureaua de lagatura.
    Si, ca sa revenim la grija publica, oare cum va mai actiona acum Bigiu contra lui Mocanu, care a fraudat constructia maternitatii si cu care acum va fi tovaras de partid?…

Adaugati un comentariu


 

*