Problema chiriilor decontate medicilor nou angajati, in atentia Consiliului Judetean Buzau

Un proiect de hotarare in acest sens va fi supus la vot in cadrul sedintei care va avea loc joi.

 

Consiliul-JudeteanJoi, 28 august, Consiliul Judetean Buzau se va intruni din noi in sedinta ordinara, pe ordinea de zi aflandu-se 13 proiecte de hotarare ce vor fi supuse votului, precum si prezentarea raportului semestrial privind activitatea de solutionare a petitiilor in perioada ianuarie-iunie a acestui an. Trei dintre proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi se refera la Spitalul Judetean Buzau, cea mai importanta dintre ele fiind cea referitoare la alocarea unor fonduri din bugetul local in bugetul Spitalului Judetean de Urgenta, fonduri ce vor fi destinate achitarii contractelor de locatiune pentru locuintele de serviciu si  utilitati, in cazul medicilor nou angajati in cadrul unitatii medicale. Conform proiectului de hotarare, plafonul maxim ce va fi alocat medicilor nou angajati pentru plata chiriilor si a utilitatilor va fi de 1.000 de lei pe luna. Prin aceasta masura ar urma sa se elimine discriminarea medicilor nou angajati fata de medicii rezidenti care beneficiaza deja de aceasta sustinere financiara, scopul urmarit fiind acela da a atrage medicii sa lucreze in spitalul buzoian.

 

spital buzauUn alt proiect de hotarare se refera la aprobarea finantarii din partea Consiliului Judetean a proiectului de reabilitare a Spitalului Judetean, proiect ce a fost recent aprobat pentru finantare prin Programul Operational Regional, fiind insa nevoie si de o contributie de 2 la suta din valoarea totala a aproiectului, venita din partea autoritatii locale. Proiectul este in valoare de 9,2 milioane de lei si vizeaza izolarea termica a unitatii medicale, schimbarea instalatiei de incalzire si refacerea si dotarea cladirii centralei termice. Avand in vedere eforturile depuse de Consiliul Judetean pentru obtinerea acestei finantari, este greu de crezut ca acest proiect de hoatrare nu va trece joi cu unanimitate de voturi.

Ultimul proiect de hotarare referitor la cea mai importanta unitate medicala din judet se refera la aprobarea formei actualizate a numarului de personal, organigramei si statului de functii pentru Spitalul Judetean de Urgenta, unitatea medicala detinand in prezent 1554 de posturi.


Adaugati un comentariu


 

*