Consiliul Judetean Buzau a obtinut aprobarea de finantare a proiectului de reabilitare a Spitalului Judetean

Banii vor veni prin Programul Operational Regional, iar contributia Consiliului Judetean Buzau va fi de doi la suta din valoarea intregului proiect, de 9,2 milioane de lei.

 

spitalul judetean buzau _1479Consiliul Judetean Buzau a obtinut aprobarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru finantarea  cheltuielilor necesare reabilitarii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau. In acest context, urmeaza licitatiile de atribuire a lucrarilor, dupa cere este de asteptat ca lucrarile sa inceapa cat mai curand posibil, termenul de finalizare fiind sfarsitul anului viitor.

Proiectul „Reabilitarea / modernizarea Spitalului Judetean de Urgenta Buzau” a fost aprobat pentru a fi finantat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, program prin care se va asigura cea mai mare parte din suma de 9,2 milioane de lei necesara lucrarilor, contributia Consiliului Judetean fiind de doi la suta din valoarea totala a lucrarilor.

Potrivit termenelor prevazute in proiect, lucrarile trebuie sa fie finalizate pana la finele anului 2015, si presupun izolarea termica a unitatii, schimbarea instalatiei de incalzire, precum si refacerea si dotarea cladirii centralei termice.

 

cristi-bigiuVestea ca proiectul de reabilitare a celei mai importante unitati medicale din judet a fost aprobat pentru finantare nu poate decat sa-i bucure pe beneficiari, respectiv, pe bolnavii care vor avea conditii mai bune in spital si pe angajatii unitatii medicale, dar si pe oficialii  Consiliului Judetean si mai ales pe presedintele Cristi Bigiu, care si-a asumat sanatatea drept o prioritate a acestui mandat. La scurt timp dupa confirmarea aprobarii proiectului, acesta a declarat ca buzoienii au nevoie de acest proiect. Stim cu totii ca este nevoie de reabilitarea Spitalului Judetean Buzau, iar acesta este unul dintre proiectele care vizeaza cea mai importanta unitate spitaliceasca din judet. Tot in acest an vreau sa incepem si reabilitarea si extinderea Unitatii de Primiri Urgente. Toate aceste lucrari vin in continuarea celor care au vizat refacerea Ambulatoriului de Specialitate si a sectiei de chirurgie pediatrica”, a explicat presedintele Cristi Bigiu, necesitatea investitiilor in cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet.

 

 Comentarii (1)

  1. Fratila spune:

    Consiliul jud. bz.cand va da drumul la posturile de asist. med. si altele, ca banii pentru taxa de concurs din 07.05.2014, s.au luat de la candidati, desigur ca inapoi nu s.au mai dat, dar nici de concurs nu s.a mai auzit nimic, oare e etic sa ne comportam asa cu oamenii??????

Adaugati un comentariu


 

*