Reabilitarea Spitalului Judetean, boicotata din nou prin chiul organizat

11 septembrie 2014 | 1 comentariu |

Nici la sedinta extraordinara reprogramata pentru aceasta dimineata, mai multi consilieri judeteni nu si-au facut aparitia, iar hotararea necesara pentru inceperea lucrarilor nu a putut fi votata.

 

Presedintele Cristi Bigiu

Divergentele dintre taberele existente in Consiliul Judetean Buzau tin deocamdata pe loc demersurile pentru inceperea lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean, lucrari finantate printr-un proiect european, care la vremea sa a fost votat in unanimitate in Consiliu. Dupa ce s-a lucrat la el luni in sir, proiectul a fost in cele din urma aprobat pentru finantare, insa lucrarile nu pot fi demarate pana cand nu se rezolva o problema marunta, de birocratie. Este vorba de degrevarea de sarcini a unui teren aferent Spitalului Judetean, lucru necesar pentru a fi indeplinite conditiile juridice prevazute in proiectul de finantare. O suprafata de 102 metri patrati trebuie dezmembrata din suprafata totala detinuta de Spitalul Judetean, intrucat a fost inchiriata unei societati pentru infiintarea unui magazin de articole medicale si ortopedice. Este vorba de o formalitate, insa acest lucru nu poate fi facut decat in baza unei hotarari a majoritatii in Consiliul Judetean.

 

cristi-bigiuIn consecinta, consilierii au fost convocati marti, in sedinta extraordinara, insa alesii PDL au decis sa nu se prezinte, impreuna cu alti consilieri de la PP-DD, PNL si PSD. Nu a fost intrunit astfel cvorumul de doua treimi din numarul consilierilor, asa ca proiectul de hotarare nu a putut fi supus la vot. Sedinta extraordinara a fost reprogramata pentru aceasta dimineata, dar cu acelasi rezultat. Asta, in ciuda apelului facut de presedintele Cristi Bigiu, care a declarat ca „nu e vorba de un proiect ce tine de vreo hotarare politica ci de o investitie de doua milioane de euro in Spitalul Judetean, printr-un proiect european”.

Consilierii au repetat figura de marti, asa ca, din nou nu s-a intrunit cvorumul, iar proiectul de lege nu a putut fi votat. Niciunul dintre consilierii PDL nu s-a prezentat la sedinta, alaturi de ei tragand chiulul si trei consilieri de la PP-DD si unul de la PSD, fapt criticat si de presedintele CJ. Am convocat astazi o noua sedinta extraordinara si constat ca sunt prezenti mai putin de 22 de consilieri. Regret atitudinea si iresponsabilitatea alesilor de la PDL si a celor doi de la PP-DD care bolcheaza efectiv semnarea unui contract de finantare a Spitalului Judetean, un proiect important pentru comunitate, a declarat Bigiu la sfarsitul sedintei.

Este posibil ca atitudinea consilierilor sa fi fost influentata si de zvonul ca liberalul Cristi Bigiu ar trece in barca PSD, despre care insa acesta a refuzat sa faca astazi vreo precizare, motivand ca nu face declaratii politice in sediul Consiliului Judetean.

 

urgente spitalDeocamdata nu s-a stabilit o data ulterioara pentru o noua sedinta, singrurul lucru cert fiind acela ca lucrarile de reabilitare a institutiei spitalicesti sunt tinute in sah din cauza unor consilieri care prefera transeze dispute politice chiulind de la sedinte si amanand demararea unui proiect important pentru comunitate, stiut fiind faptul ca Spitalul Judetean nu dispune nici pe departe de cele mai bune conditii.

Proiectul  „Reabilitarea / modernizarea Spitalului Judetean de Urgenta Buzau” a fost aprobat pentru a fi finantat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, program prin care se va asigura cea mai mare parte din suma de 9,2 milioane de lei necesara lucrarilor. La acest proiect contributia Consiliului Judetean va fi de doi la suta din valoarea lucrarilor. Asa dupa cum este prevazut in proiect, lucrarile trebuie sa fie finalizate pana la finele anului 2015 si presupun izolarea termica a unitatii, schimbarea instalatiei de incalzire, precum si refacerea si dotarea cladirii centralei termice.

 Comentarii (1)

  1. Paul Andreianu spune:

    O solutie ar fi publicarea listei cu cei care boiciteaza demersul: sa stie contribuabilul buzoian care sunt alesii care joaca rol de frana in comunitate.

Adaugati un comentariu


 

*