Cristi Bigiu si-a dat demisia din functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau

11 noiembrie 2015 | 1 comentariu |

Acesta a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca unul dintre regretele sale este faptul ca nu a reusit sa deschida noua maternitate in timpul mandatului pe care l-a avut.

 

Cristi Bigiu

Cristi Bigiu

Anunt orarecum previzibil, facut in aceasta dimineata de presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu. Trimis in judecata pentru fapte de coruptie, acesta a organizat o conferinta de presa pentru a-si anunta demisia.

Cristi Bigiu a precizat ca si-a depus deja demisia din functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau si ca ar fi facut acest gest mai de mult, insa s-a tremut ca acest gest ar fi putut fi interpretat de anchetatori si judecatori ca o recunoastere a faptelor pentru care a fost cercetat si trimis in judecata. Presedintele demisionar sustine in continuare ca este nevinovat, precizand ca decizia de a-si da demisia a luat-o ca urmare a discutiilor purtate in Consiliul Judetean cu privire la initierea unui proiect de hotarare prin care sa fie destituit din functie, cat si a recentelor proteste de strada in cadrul carora s-a solicitat schimbarea intregii clase politice. Legat de aceste proteste, Cristi Bigiu a tinut sa mai precizeze ca „s-a strigat in strada ca se doreste schimbarea intregii clase politice si am condiderat un gest moral sa imi dau demisia, ca reprezentant al acestei clase. O fac pentru oamenii simpli, care au iesit in strada, nu la presiunea membrilor de partid care s-au amestecat printre ei si au iesit la proteste cu hartii in buzunar pe care aveau notate sloganurile pe care sa le strige”.

 

noua maternitateBigiu a anuntat totodata ca se retrage definitiv din viata politica si va reveni la preocuparile pe care le avea inainte de a deveni politician, acelea de intreprinzator in mediul privat.

Intrebat daca are unele regrete legate de mandatul pe care si l-a incheiat prin demisie, fostul presedinte al Consiliului Judetean a precizat ca acestea sunt legate de proiectele pe care nu a reusit sa le duca la bun sfarsit, unul dintre acestea fiind cel referitor la deschiderea noii maternitati. „Se stie ca, la momentul inaugurarii, din noua maternitate nu era finalizata nici cladirea, decat pe exterior, iar aparatura fusese inchiriata. Mai era nevoie de investitii masive pentru ca maternitatea sa devina functionala si va reamintesc, anul trecut am reusit sa accesam un credit de 45 de milioane de lei, pentru reabilitarea Spitalului Judetean si doatarea noii maternitati cu tot ce era necesar pentru a putea fi deschisa”, a mai declarat Cristi Bigiu, mentionand ca din banii contractati atunci se achizitioneaza si materialele care mai sunt necesare la acest moment.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu

Problema noii maternitati a fost adusa in discutie si in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, ce a avut loc in aceasta dimineata. Consilierii liberali i-au cerut presedintelui interimar, Petre Emanoil Neagu, sa urgenteze deschiderea noii maternitati, pentru ca au trecut deja mai bine de trei ani de cand autoritatile tot promit acest lucru, iar intre timp, conditiile din vechea maternitate s-au depreciat si mai mult.

In replica, Neagu a precizat ca la acest moment Consiliul Judetean a facut tot ce era de competenta sa in acest sens si ca procedurile de licitatie pentru achizitionarea materialelor necesare sunt in plina desfasurare. „S-au achizitionat deja materialele nemedicale si au mai ramas dispozitivele care tin strict de activitatea medicala. Procedurile de licitatie sunt in desfasurare, iar finalizarea acestora nu mai tine numai de noi. Consiliul Judetean a facut tot ce era legal posibil in acest sens, si speram ca licitatiile sa se finalizeze cat mai curand si sa reusim sa deschidem noua maternitate”, a precizat in acest sens Petre Emanoil Neagu.

In ceea ce priveste deschiderea si functionarea noii unitati medicale, Neagu a evitat sa dea un termen, fie si estimativ. Cele mai optimiste pareri sunt, insa, ca mai devreme de februarie-martie anul viitor nu exista nicio sansa…

 Comentarii (1)

 1. Buzoianul spune:

  Bâgiu are regrete …??
  Regretele sale nu sunt decat un fel de a se da ”lovit”, adica victima. Nu pot crede ca o persoana care e acuzat ca a furat singur sau cu altii sume din care se puteau construi trei maternitati are regrete ca nu a dat in folosinta o cladire care a cazut victima a altui furt (hotul fiind Mocanu).
  Bâgiu este un exemplu tipic de ”emanat” postrevolutionar.
  – A inceput afaceri intr-un spatiu (fosta puscarie a orasului) cumparat de la stat de tatal sau care lucra prin prefectura.
  – A inceput o facultate (Stiinte economice) si a lasat-o balta circa 10 ani (era prea mult pentru el…). A terminat-o cand deja avea o funcție politica, pe la vre-o ”privata”.
  – A practicat traseismul politic. A fost multi ani la PNL si tare parea suparat pe PSD-isti. Dar brusc a realizat ca poate face afaceri transpartinice si s-a mutat la PSD. Etc… etc…
  Cine poate crede ca are regrete? Cine poate crede ca se retrage din viata publica pentru ca s-a strigat in strada ca se doresc alti politicieni?

Adaugati un comentariu


 

*