Tragedia din Colectiv sensibilizeaza autoritatile buzoiene

11 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Consilierii judeteni au cazut de acord sa-si doneze indemnizatiile in sprijinul buzoianului Catalin Ilnitchi, planificand totodata si o serie de controale la institutiile din subordine.

 

Consiliul Judetean buzauSedinta extraordinara din aceasta dimineata a Consiliului Judetean Buzau a inceput cu un moment de reculegere in memoria vitimelor care si-au pierdut viata in urma incendiului de la clubul Colectiv. Intrunirea consilierilor buzoieni a avut loc la doar cateva ore dupa ce a fost confirmat decesul a dinca doi raniti aflati in stare grava, care fusesera transferati la clinici din Anglia. Este vorba despre o tanara de 18 ani si despre un tanar care ar fi implinit 19 ani, tocmai astazi, in ziua in care a decedat. Bilantul negru al victimelor care nu au supravietuit incendiului a ajuns astfel la 50.

Dupa ce toate cele 12 proiecte de hotarari, printre care se afla si cel referitor la o noua rectificare a bugetului Spitalului Judetean de Urgente Buzau, au fost aprobate, a fost adus in discutie subiectul legat de tragedia care a avut loc in seara zilei de 30 octombrie, in clubul bucurestean. Discutia a fost initiata de presedintele interimar Petre Emanoil Neagu, care i-a anuntat pe consilieri ca a aprobat acordarea unui ajutor de 25.000 de lei pentru buzoianul Catalin Ilnitchi, ranit in urma incendiului, internat in prezent in stare grava intr-o clinica din Israel.

 

Catalin Ilnitchi

Catalin Ilnitchi

Neagu a precizat ca banii au fost donati din fondul de rezerva al bugetului judetului si a facut apel catre consilieri ca in acest caz sa uite de orice divergenta politica si sa incerce sa ajute cum pot familia tanarului buzoian. Acestia si-au dat acordul de principiu pentru a-si dona indemnizatiile in contul deschis de familia lui Catalin Ilnitchi pentru astfel de donatii.

Totodata, tragedia din Colectiv a tras si un semnal de alarma pentru consilierii judeteni, care au discutat si despre situatia institutiilor din subordine. S-a hotarat ca zilele acestea sa fie pusa la punct o procedura de verificare a acestora din punctul de vedere al sigurantei in caz de incendiu, astfel de verificari impunandu-se in mod deosebit la scoli si la Spitalul Judetean, unde o tragedie care cea de la clubul bucurestean ar pune in pericol multe vieti.

Consilierii au facut totodata un nou apel catre buzoienii care doresc sa vina in ajutorul lui Catalin Ilntchi, reamintindu-le ca pot face donatii in cele trei conturi deschise special de familia acestuia. Astfel, donatiile in euro pot fi facute in contul RO25BTRLEURCRT0315539501, cele in lei, in contul RO75BTRLRONCRT0315539501, iar cele in dolari americani in contul RO29BTRLUSDCRT0315539501, toate trei deschise la Banca Transilvania. Cei din strainatate au la dispozitie codul SWIFT: BTRLRO22.

 


Categorii: Actual, Autoritati

Adaugati un comentariu


 

*