Proiectul de reabilitare a Spitalului Judetean Buzau, blocat de consilierii chiulangii

10 septembrie 2014 | 2 comentarii |

 Dupa ce ieri, au absentat in masa, consilierii judeteni au fost convocati sa-si exprime votul in cadrul unei sedinte extraordinare reprogramata pentru maine, marti neintrunindu-se numarul minim de consilieri necesar validarii votului.

 

Presedintele CJ Buzau, Cristi Bigiu

Presedintele CJ Buzau, Cristi Bigiu

Demararea lucrarilor de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau printr-un proiect care a fost recent aprobat pentru finantare risca sa fie intarziata din cauza unor consilieri judeteni care au absentat in masa de la sedinta extraordinara convocata ieri, de presedintele Cristi Bigiu. Pe ordinea de zi s-a aflat un singur proiect de hotarare, cu caracter de urgenta, referitoar la degrevarea de sarcini a unui teren aferent Spitalului Judetean,  necesar pentru a fi indeplinite conditiile juridice prevazute in proiectul de finantare.

La sedinta programata pentru ieri, doar 19 din 31 de consilieri judeteni au fost prezenti in sala, consilierii PDL absentand in masa, alaturi de doi colegi de la PP-DD, alti doi de la PNL si un consilier PSD. Asadar, nefiind prezenti in sala cel putin doua treimi din numarul de consilieri, proiectul de hotarare nu a putut fi supus la vot, presedintele Cristi Bigiu vazandu-se nevoit sa reprogrameze sedinta extraordinara pentru maine, la ora 11.00.

Acesta s-a aratat in egala masura surprins si deranjat de absenta masiva a consilierilor, declarand ca „nu era vorba de un proiect ce tinea de vreo hotarare politica, ci de o investitie de doua milioane de euro in Spitalul Judetean, printr-un proiect european. Trebuia adoptat un proiect prin care se dezmembra un lot de teren aferent spitalului, pentru ca unitatea sa fie degrevata de sarcini. Sa nu vrei sa te prezinti la o sedinta in care se voteaza un proiect pentru comunitate, inseamna ca ai uitat de ce ai fost trimis in Consiliul Judetean, de catre cei care te-au ales. Sper ca joi, cei in cauza sa isi aduca aminte”, a spus Cristi Bigiu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

 

spital buzauRamane de vazut daca acest lucru se va intampla si daca in cele din urma consilierii in cauza se vor hotari sa participe la sedinta extraordinara, reprogramata din cauza absenteismului in masa.

Proiectul care are nevoie urgenta de votul consilierilor, pentru a fi perfectate documentele in vederea inceperii lucrarilor de reabilitare a institutiei medicale, se refera la dezmembrarea unui lot de teren de 102 metri patrati din suprafata totala detinuta de Spitalul Judetean. Respectiva suprafata este inchiriata catre SC. Aries SRL, care si-a deschis aici un magazin propriu de articole medicale si ortopedice. Pentru a fi indeplinite conditiile juridice necesare demararii proiectului de reabilitare, suprafata respectiva trebuie dezmembrata ca lot de sine statator, astfel incat spitalul sa fie degrevat de sarcini.

La fel s-a intamplat la vremea respectiva si cu spatiul pe care functioneaza in prezent centrul de dializa, International Health Care System, suprafata de 2078 de metri patrati concesionata de Spitalul Judetean fiind ulterior dezmembrata, prin hotarare aprobata de Consiliul Judetean.

 Comentarii (2)

 1. Jeni B. spune:

  Sa le taie salariile consilierilor, sa traiasca si ei din cateva sute. Nesimtire!

 2. Un medic spune:

  Aceste dezmembrari au la baza interese obscure a unor grupari politice.
  Centrul de dializa, care era o unitate privata si de care era nevoie, putea sa se construiasca pe alt teren, activitatea centrului de dializa fiind independenta de activitatile Spitalului Judetean.
  Dar, la acel moment, domnul Mocanu si-a incasat ”lozul”, si a cedat acest teren, pentru ca ulterior sa se constriasca Maternitatea departe de Spital. Daca maternitatea se construia in incinta Spitalului, fiind spatiu suficient la acest moment, poate ca ar fi si functionat. Pe de alta parte, se comasau si o serie de activitati comune, care altfel cer alta suma de bani: UPU, centrala termica, posibilitatea ca pacientii sa beneficieze de consulturi interclinice fara a fi plimbati cu ambulanta prin oras, centru de imagistica comun.
  Probabil ca si aceasta dezmembrare are un substrat financiar: oare ce firme ”de casa” vor primi contractele de reabilitare?
  Daca pe Bagiu il ingrijoreaza asa de tare interesul comunitar, de ce nu a rezolvat problema maternitatii?

Adaugati un comentariu


 

*