Vot final in Consiliul Judetean pentru reabilitarea fostului spital Bratianu

Maine dupa-amiaza este convocata o sedinta extraordinara in cadrul careia consilierii buzoieni isi vor da votul decisiv inainte de semnarea contractului de finantare din bani europeni.

 

sedinta consiliul judeteanReabilitarea cladirii de pe bulevardul Nicolae Balcescu, in care a functionat timp de peste 100 de ani Spitalul Bratianu, a devenit aproape certitudine. Maine, in Consiliul Judetean se va da votul decisiv in ceea ce priveste forma finala a proiectului propus de conducerea administratiei locale, in vederea obtinerii unei finantari europene.

Pentru ca aprobarea acestui proiect nu mai suporta amanare, consilierii au fost convocati vineri, 9 iunie, la ora 12.00, in sedinta extraordinara, sedinta ce va avea pe ordinea de zi doua proiecte.

Primul se refera la un program de masuri integrate pentru imbunatatirea situatiei socio-econimice a persoanelor defavorizate din zona Ramnicelu, program ce va fi derulat in partenriat de Consiliul Judetean, in calitate de coordonator, si primaria Ramnicelu, impreuna cu Scoala Gimnaziala numarul 1 din comuna si alte organizatii selectate in urma unui anunt lansat de Consiliul Judetean.

Celalalt proiect de hotarare se refera la aprobarea formei finale a proiectului de reabilitare a cladirii fostului spital Bratianu, fiind nevoie de acordul consilierilor judeteni pentru a putea fi semnat contractul de finantare prin Programul Operational Regional.

 

Fostul Spital Bratianu

Fostul Spital Bratianu

Anterior, Consiliul Judetean a aprobat si modificarile sugerate de comisia de validare a proiectului, astfel ca acum sunt indeplinite toate conditiile de eligibilitate, fiind nevoie doar de votul final pe care consilierii il vor da maine.

Aceasta va fi ultima etapa din faza de precontractare, dupa care se va trece la semnarea contractului de finantare. Demararea efectiva a lucrarilor va avea loc dupa organizarea licitatiei pentru lucrari si desemnarea firmei care se va ocupa de acest lucru.

Fostul Spital Bratianu, a carui piatra de temelie a fost pusa in anul 1895, iar spitalul, construit de Prefectura, la intiativa si cu sprijinul lui C.A. Papadopol, mare filantrp si patriot buzoian, presedintele Tribunalului, a fost inaugurat la 14 aprilie 1896. Situata in zona centrala a municipiului, candva o emblema a Buzaului, cladirea a ajuns o ruina, din cauza nepasarii celor care au condus Consiliul Judetean in anii anteriori. Restaurarea, conservarea si modernizarea viitorului Centru Muzeal I. C. Bratianu, care se va realiza intr-o perioada de 24 de luni,  presupune o investitie in valoare totala de peste 17.584.000 lei si se va realiza din fonduri europene, prin Programul Regional Operational 2014-2020, Axa prioritara 5 – „Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural”.

 

Cele doua proiecte aflate pe ordinea de zi ale sedintei extraordinare de maine dimineata, pot fi consultate mai jos:

1. Aprobarea proiectului ”IMPACT RÎMNICELU – Măsuri integrate pentru îmbunătățirea situației socio-economice a persoanelor defavorizate din comunitățile marginalizate ale comunei Rîmnicelu, județul Buzău” în cadrul POCU 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.1.

2. Aprobarea proiectului ”Restaurarea, conservarea și modernizarea imobilului situat în Municipiul Buzău, b-dul Nicolae Bălcescu nr. 40 în vederea înființării Centrului Muzeal I.C. Brătianu” în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 ”Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural” – formă actualizată.

 


Adaugati un comentariu


 

*