Alimente periculoase pentru sanatate, confiscate de inspectorii DSVSA Buzau

10 iulie 2015 | 0 comentarii |

Acestia au efectuat peste 80 de controale in prima luna a sezonului estival, vizand in principal comerciantii din piete, magazinele alimentare si targurile din judet.

 

control carne pieteDe la 1 iunie, odata cu inceperea oficiala a sezonului estival, inspectorii sanitar-veterinari din toata tara au primit dispozitii sa intensifice activitatile de control pe linia sigurantei alimentelor, dat fiind faptul ca in aceasta perioada alimentele au nevoie de anumite conditii speciale pentru a fi comercializate, existand riscul sa se strice mai usor din cauza caldurii.

Astfel de sarcini le-au fost trasate si inspectorilor din cadrul DSVSA Buzau, care au demarat controalele specifice inca din prima zi a lunii trecute, efectuand aproape zilnic controale in piete, targuri si la magazinele alimentare. Acestia au urmarit modul in care micii producatori respecta regulile de comercializare a produselor de origine animala, conditiile de comercializare a produselor alimentare, cat si conditiile de preparare si expunere la vanzare a difertelor produse culinare, cu ocazia targurilor si a altor sarbatori organizate pe parcursul lunii trecute in judet. Totodata, au fost verificati operatorii economici cu activitati in domeniul alimentar, al produselor alimentare de origine animala si nonanimala, fiind urmarit tot lantul alimentar, de la procesare si depozitare, pana la comercializare.

 

controale dsvsa (1)Aspectele urmarite de inspectorii DSVSA Buzau au vizat conditiile de igiena si intretinere a spatiilor de lucru, a conditiilor de manipulare si transport, conditiilor de igiena si sanatate a personalului, precum si alte detalii legate de siguranta alimentara.

In total, pe parcursul lunii trecute, inspectorii buzoieni au efectuat 83 de controale sanitar-veterinare, in urma carora au depistat numeroase nereguli. Prin urmare, au aplicat 21 de avertismente si 16 amenzi contraventionale, valorand in total 11.400 de lei.

Cu ocazia acestor actiuni au fost descoperiti si mai multi producatori care isi comercializau marfa in spatii improprii sau fara a detine documente sanitar-veterinare pentru produsele de origine animala scoase la vanzare. In acest caz, inspectorii au luat masura confiscarii marfii care nu indeplinea conditiile legale pentru a fi comercializata, pe parcursul lunii iunie fiind confiscate 35 de kilograme de produse lactate, 188 de litri de lapte si 577 de oua.

 


Adaugati un comentariu


 

*