Ministerul Sanatatii a suplimentat bugetul alocat Programului AntiSIDA

Programul va primi in plus peste 87 de milioane de lei, alocarile pentru acest an ajungand astfel la 214.144.000 de lei.

 

Nicolae Banicioiu- ministrul Sanatatii

Nicolae Banicioiu- ministrul Sanatatii

In cursul zilei de ieri, Ministerul Sanatatii a decis sa suplimenteze cu peste 87 de milioane de lei bugerul alocat pentru acest an Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control HIV/SIDA, in speranta ca astfel tratamentul bolnavilor care sufera de aceasta afectiune nu va mai inregistra sincope. Masura vine la mai putin de o saptamana dupa ce Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, principala organizatie care ii reprezinta pe pacientii cu aceasta afectiune, a solicitat in mod public Guvernului ca programul de sanatate adresat acestei categorii de bolnavi sa fie preluat din nou de catre CNAS, din cauza sincopelor inregistrate in perioada in care derularea acestui program a intrat in sarcina Ministerului Sanatatii. Reprezentantii UNOPA, au cerut chiar ca aceasta mutare sa se faca „imediat”, avand in vedere faptul ca pana in 2013 lucrurile au mers mult mai bine cand erau gestionate de CNAS.

 

hiv sidaCa reactie la aceasta solicitare si la problemele semnalate de reprezentantii UNOPA, Ministerul Sanatatii a remis iei un comunicat prin care anunta aceasta suplimentare de buget, facand precizarea ca suma totala alocata acestui program pe anul in curs este de  214.144.000 de lei. „Printr-un efort financiar am reusit ca la rectificarea bugetara sa asiguram fondurile necesare tratamentului integral al bolnavilor cu HIV/SIDA, fara sincope, pentru aceasta perioada. Fondurile ajung pana in luna decembrie, in functie de situatia fiecarui judet. Pregatim o noua suplimentare de fonduri pentru lunile decembrie-ianuarie, la urmatoarea rectificare bugetara din toamna, astfel incat sa asiguram tratamentul bolnavilor fara discontinuitati”, a declarat in acest sens ministrul Nicolae Banicioiu. In cursul zilei de ieri, acesta a verificat intr-o videoconferinta cu reprezentantii directiilor de sanatate publica si coordonatorii de program, modul de derulare a acestui program, la videoconferinta participand si reprezentanti ai pacientilor.

In comunicat se mai mentioneaza ca Ministerul Sanatatii intentioneaza sa organizeze licitatii nationale centralizate pentru achizitionarea de medicamente si materiale sanitare pentru o serie de programe nationale, printre care si Programul National HIV/SIDA.


Adaugati un comentariu


 

*