O farmacista din Romania a cucerit „acoperisul Africii”

18 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Ioana Alexandra Hriscu Poienaru a reusit sa escaladeze cel mai inalt varf din masivul Kilimanjaro,la cinci luni dupa o operatie de menisc.

 

Pasiunea pentru munte, setea de aventura si, nu in ultimul rand, miscarea ca stil de viata sanatos au fost principalele imbolduri care au determinat-o pe diriginta unei farmacii din lantul Catena sa porneasca intr-o expeditie de cucerire a celui mai inalt varf din masivul african Kilimanjaro, denumit si „acoperisul Africii”. Performanta farmacistei din Suceava este de apreciat, mai ales tinand cont de faptul ca vine la cateva luni dupa o operatie la genunchi, din cauza unei rupturi de menisc. Obiectivul cuceririi varfului de pe Kilimanjaro fusese insa deja fixat, asa ca, timp de cinci luni dupa operatie, Ioana Alexandra Hriscu Poienaru „a tras tare”, combinand sedintele de kinetoterapie pentru recuperare cu antrenamentele la sala si mai apoi cu turele pe munte.

Chiar daca genunchiul operat dadea semne de refacere rapida, sportiva de la Catena spune ca mai avea de trecut o provocare, reprezentata de raul de inaltime. Aceasta povesteste ca ideea escaladarii varfului Uhuru Peak, cu o inaltime de 5.895 de metri, s-a nascut in urma cu un an, tot in timpul unei expeditii montane, de aceasta data in masivul Mont Blanc. „La finalul celor 170 de kilometri parcursi in jurul Mont Blancului, parca ne parea rau ca se termina o astfel de vacanta, asa ca ne-am propus sa mergem pe Kilimanjaro iar in 3 luni de zile ne-am hotarat” a declarat farmacista.

 

Dupa perioada de recuperare impusa de operatie la genunchi, Ioana Alexandra, impreuna cu echipa de alpinisti care a insotit-o si pe Mont Blanc, a pornit in expeditia de cucerire a varfului de pe Kilimanjaro. Punctul de plecare a fost Tanzania, iar expeditia a durat 6 zile, dintre care 4 zile au fost necesare urcarii si alte doua coborarii.

„Urcarea finala a inceput la miezul noptii. Toti aveam emotii, eram nerabdatori si abia asteptam sa treaca cele 7 ore pana pe varf. Urcarea a fost extenuanta, cu ceva dureri de cap – la propriu, a fost si frig, dar rasaritul ne-a prins pe toti cu zambetul pe buze, la Stella Point  la 5739 de metri. Am prins puteri si ne-am grabit sa ajungem la Uhuru Peak. De acolo nici nu se vedea lumea, era un peisaj lunar, scaldat de soare stralucitor.  In jur se vedeau doar norii, si aceia undeva departe”, a declarat farmacista, la finalul expeditiei.

 

Ioana Alexandra Hriscu Poienaru face parte din echipa Catena Racing Team, fiind membru al echipei inca din 2014, de la infiintare. De atunci, sportiva a cucerit numeroase medalii la diferite competitii sportive la care a participat in cadrul echipei.

A concurat la  competitii de mountain bike, la probe de alergare si a fost capitan al echipei de handbal al filialei Catena Iasi.

„Pot spune ca am prins drag de activitatile sportive pe care clubul le desfasoara an de an si ii felicit pe aceia carora le-a venit ideea infiintarii lui. Sunt mandra ca fac parte din cel mai mare si laureat club sportiv al unei companii farmaceutice si ca reprezint cu mandrie atat clubul, cat si Catena”, a mai declarat sportiva.

 


Adaugati un comentariu


 

*