Cea mai importanta competitie in sprijinul pacientelor cu cancer revine in Romania

Amatorii de miscare si cei care doresc sa contribuie la lupta impotriva cancerului de san sunt provocati luna viitoare la o cursa in parcul Herastrau.

 

happy run (1)La nivel international, cursele desfasurate sub genericul  Happy Run constituie cel mai cel mai amplu si de succes eveniment de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul de san, de informare si strangere de fonduri pentru sprijinirea pacientelor care se confrunta cu aceasta boala. De anul trecut, Romania se numara printre tarile care gazduiesc o astfel de competitie, luna vitoare, in primul week-end din iunie fiind programata a doua editie a evenimentului.

Happy Run-Race for the Cure Romania va avea loc pe data de 4 iunie in parcul Herastrau din Capitala, evemnimentul fiind organizat de fundatia Renasterea, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea oficiala a Administratiei Prezidentiale. Conform unui comunicat al organizatorilor, alti sustinatori sunt Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si Asociatia Bucharest Running Club.

 

happy run (2)La startul cursei care se va da la intrarea dinspre piata Charles de Gaulle a parcului, sunt asteptati cat mai multi participanti, printre care se vor numara si personalitati ale vietii publice, diplomati acreditati la Bucuresti, sportivi si alti sustinatori ai luptei impotrivsa cancerului.

Cei care doresc sa participe se pot inscrie on-line pe site-ul oficial al fundatiei Renasterea, pana pe data de 2 iunie, iar taxa de participare va reprezenta o donatie ce va fi folosita pentru sprijinul pacientelor cu cancer de san si pentru activitati de informare si prevenire in privinta acestei boli. Pentru adulti, taxa de participare este de 50 de lei, pentru copiii cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, 20 de lei, iar pentru cei sub 14 ani, participarea este gratuita.

Fondurile stranse in cadrul acestui cros caritabil vor fi folosite pentru a oferi peruci pacientelor oncologice, teste gratuite, proteze mamare, sesiuni de suport si informare asupra noilor terapii pentru paciente si sustinere psihologica. Totodata banii stransi vor fi folositi pentru  a organiza reuniuni de specialitate intre medici, autoritati, pacienti si companii precum si campanii de informare asupra importantei depistarii precoce a cancerului de san.

 

happy run (3)Se vor forma echipe, vor fi competitii intre scoli, ambasade si companii si se vor oferi premii pentru echipa cea mai numeroasa, cea mai eficienta in strangerea de fonduri si cea mai originala costumatie. Participantii vor primi tricoul oficial al cursei, vor avea acces la cele trei puncte de hidratare, vor participa la incalzirea in ritm de dans oferita de trainerii de la World Class, vor primi o medalie la trecerea liniei de sosire, precum si un bilet la tombola cu premii. Pentru copii se vor organiza activitati si jocuri, iar finalul va fi marcat de un concert.

Evenimentul este structurat pe trei categorii, mai precis proba de alergare pe distanta de  5 kilometri, Fitness Walk – plimbare pe aceeasi distanta pentru persoane de toate varstele si Fun Walk , proba ce presupune o plimbare scurta, de pe o distanta de un kilometru. Cele trei curse reprezinta o modalitate de constientizare a importantei preventiei cancerului si de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul.

Inaugurata in anul 1983, competitia a evoluat de la o cursa cu 800 participanti in Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1,6 milioane de participanti in intreaga lume.


Adaugati un comentariu


 

*