Buzoienii pedaleaza in scop caritabil

24 august 2016 | 0 comentarii |

Posesorii de biciclete sunt invitati, sambata dupa-amiaza, sa se alature asociatiilor care ii sprijina pe cinci militari romani raniti in teatrele de operatii sa participe la Jocurile Paralimpice de la Toronto, destinate veteranilor de razboi.

 

ciclismAu avut norocul de a supravietui unor incidente in care au fost implicati in timpul unor misiuni de lupta in Irak sau Afganistan, dar au ramas marcati pe viata. Mai multi militari romani au avut nesansa sa fie victime ale unor evenimente inurma carora au ramas cu infirmitati. Cinci dintre veteranii aflati in aceasta situatie, printre care si plutonierul adjutant Eugen Mihaila, din Buzau, au reusit sa treaca insa peste momentle dificile. Nu s-au lasat coplesiti psihic in urma evenimentelor in care au fost implicati in teatrele de razboi si au reusit sa-si gaseasca echilibrul, sa invinga mentalitati si sa fie modele de viata.

Si-au propus chiar sa reprezinte Romania la Jocurile Paralimpice destinate veteranilor de razboi, dar anul acesta nu si-au putut pune planul in aplicare. S-au lovit de problema financiara, nu au putut strange cei 50.000 de euro de care ar fi avut nevoie ca sa le acopere cheltuielile cu deplasarea, cazarea si echipamentele necesare. Si-ar fi dorit foarte mult sa concureze cu alti veterani, din celelalte armate ale lumii, care au trecut prin experiente similare pe campul de lupta, dar de aceasta data au fost nevoiti sa ramana acasa. Ca niste adevarat soldati ce sunt, nu s-au dat insa batuti si nu s-au retras in carapace”.

 

veteraniEi stiu ca esecul este o parte din victorie, dar numai daca-l accepti ca idee si nu ca fapt in sine, asa ca au cautat solutii. Si, in ciuda dificultatilor, au gasit si sprijin, asa ca acum sunt increzatori ca vor reusi.

Pentru ca acest vis al lor sa devina realitate anul viitor, asociatiile Invictus Romaia si Povestasii au decis sa se implice intr-o serie de actiuni caritabile. Acestea vor avea ca scop strangerea fondurilor necesare pentru ca cei cinci eroi sa se poata deplasa anul viitor la Toronto, pentru a participa la Jocurile Paralimpice ale veteranilor de razboi.

Totodata, in cadrul acestor actiuni, este incurajata miscarea pentru sananatate. Toti cei care vor sa se alature demersului sunt invitati sa parcurga, pe bicicleta, un traseu. Pentru fiecare kilometru parcurs, in contul deschis special in acest sens va fi adaugata o suma de bani. Timp de trei luni, oameni obisnuiti, sportivi, artisti, persoane publice sunt invitati sa se plimbe cu bicicleta in cadrul actiunilor caritabile. Targestul propus de organizatori este de 2.017 kilometri parcursi. Acesti kilometri vor fi convertiti apoi in bani, fiecare kilometru urmand a fi „vandut” cu 25 de euro, ce vor fi achitati de un sponsor. Banii vor fi folositi apoi pentru deplasarea celor cinci eroi la Jocurile Paralimpice de la Toronto.

 

protezaSambata, 27 august, vine randul Buzaului sa gazduiasca un astfel de eveniment. Cu acest prilej, buzoienii care detin o bicicleta, indiferent de varsta, sunt invitati sa se alature cauzei si sa participe la o scurta plimbare, pe Bulevardul Nicolae Balcescu si prin Parcul Crang.

Startul se va da la ora 17.00, din fata Consiliului Judetean, participantii urmand sa pedaleze pana la Crang, dupa care vor face o tura prin parc si vor reveni la punctul de plecare. In total, vor fi strabatuti 3 kilometri, iar cu cat numarul de participanti va fi mai mare, cu atat suma care se va strange va creste, iar pe cei cinci militari raniti in misiune ii va apropia de visul lor.

In fruntea plutonului de ciclisti se va afla veteranul buzoian Eugen Mihaila, unul dintre cei cinci militari care doresc sa ajunga anul viitor la Toronto, iar la eveniment si-a anuntat participarea si viceprimarul Andrei Neder.

Consiliul Judetean Buzau si Primaria Buzau au anuntat ca sustin acest eveniment si invita cat mai multi buzoieni la start. Sunt asteptati si alti reprezentanti ai administratiei locale, precum si toti cei care doresc sa faca miscare si sa sprijine in acest fel participarea la Jocurile Paralimpice a celor cinci militari care au reprezentat tara pe campul de lupta si care, desi au fost grav raniti, au ramas niste invingatori.

 


Adaugati un comentariu


 

*