O noua editie a campaniei „Doneaza o sansa la viata!”, aproape de start

Duminica, toti iubitorii sportului si ai miscarii in aer liber sunt invitati sa participe la o competitie ce isi propune promovarea donarii de celule stem.

 

RunfestLa sfarsitul acestei saptamani, Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, impreuna cu agentia de marketing sportiv MPG, vor da startul celei de-a parta editii a campaniei „Doneaza o sansa la viata!”. La eveniment sunt asteptati cat mai multi participanti, de toate varstele. Campania este dedicata constientizarii importantei mentinerii sanatatii la un standard ridicat si de a avea un stil de viata activ si este sustinuta de Ministerul Sanatatii. Aceasta va implica activitati sportiv-recreative, dar si activitati de informare si sensibilizare a persoanelor sanatoase, cu varsta intre 18 si 45 de ani, care se pot inscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice.

Lansarea campaniei are loc in cadrul concursului de alergare RUNFEST – Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, organizat de MPG in padurea Baneasa si adresat amatorilor de miscare. Organizatorul evenimentului sportiv a pregatit curse de alergare pentru toate abilitatile, pe trasee diferite, de la 2,5 kilometri la 21 de kilometri, si o atmosfera speciala, astfel incat toti participantii sa aiba parte de o experienta placuta in natura.

 

Dr. Aurora Dragomiristeanu

Dr. Aurora Dragomiristeanu

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice,  pe 17 septembrie,  ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu si ambasadorii Registrului vor purta stafeta campaniei si vor transmite mesaje de multumire tuturor donatorilor. Despre acest eveniment,  dr. Aurora Dragomiristeanu, directorul Registrului National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice a declarat ca „fiecare dintre noi poate fi sansa la viata a unui bolnav cu cancer de sange care asteapta un donator sanatos compatibil. Este o cursa contra cronometru, in care pacientii care sufera de aceste boli grave spera ca timpul sa stea in loc, pana cand un donator voluntar, frate de sange cu el, va dona si-l va vindeca. Multumim donatorilor care prin acest gest au dat viata mai departe!”

Cursele de alergare pentru copii, cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani, din cadrul RUNFEST vor fi dedicate promovarii Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. La start, membrii familiilor sunt invitati sa se alature copiilor inscrisi in competitie si sa alerge pentru a sustine campania „Doneaza o sansa la viata!”, participarea celor mici la acest eveniment fiind gratuita, in limita a 250 de locuri.

 

stem-salveaza-vietiRegistrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este o institutie publica, in subordinea Ministerului Sanatatii, a carei misiune este de a identifica si asigura, la standarde internationale, donatori de celule stem hematopoietice compatibili neinruditi, pentru toti pacientii din Romania care au nevoie de un transplant si care nu au donatori compatibili in familie.

Una dintre activitatile de baza ale Registrului o constituie organizarea si mentinerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice si, in acelasi timp, cu pacientii care au nevoie de un transplant.

Cei care doresc sa devina donatori pot contacta reprezentantii registrului la TelVerde 0800 88 STEM (7836), numar apelabil din  reteaua Romtelecom, pot accesa site-ul www.registru-celule-stem.ro sau se pot adresa direct unuia dintre cele 21 de centre ale donatorilor de celule stem.

Donarea de celule stem hematopoietice este voluntara, anonima si neremunerata, fiind totodata un gest prin care donatorul de celule stem hematopoietice poate salva o viata.

 


Adaugati un comentariu


 

*