Dealurile Istritei gazduiesc primul maraton organizat in judetul Buzau

Traseul de 42 de kilometri include principalele atractii turistice ale zonei, competitia de alergare montana care va avea loc la finele lunii viitoare incluzand si un traseu de semimaraton de 21 de kilometri si un altul de cros, cu o lungime de 10 kilometri.

 

Dupa debutul incurajator din toamna anului trecut, competitia de alergare montana Istrita Escape, singura organizata in judetul Buzau, isi va desfasura anul acesta cea de-a doua editie. Evenimentul este programat pe data de 30 septembrie, in decorul natural oferit de Dealurile Istritei.

Anul trecut a fost o premiera pentru judetul Buzau, fiind prima competitie de alergare montana organizata aici, dar si in acest an putem vorbi despre o premiera. Astfel, daca anul trecut s-a alergat doar pe un traseu de semimaraton care a masurat 21 de kilometri si pe un alt traseu de cros de 10 kilometri, editia din acest an include si o clasa de maraton, care se va desfasura pe un traseu de 42 de kilometri.

Va fi primul maraton gazduit de judetul Buzau, iar organizatorii – Clubul XM Raid si Agentia Runscapes – doresc sa transforme evenimentul intr-unul de traditie, care sa fie inscris in calendarul competitiilor importante adresate alergatorilor amatori si profesionisti.

A mai ramas mai putin de o luna si jumatate pana cand startul celor trei curse va fi dat in statiunea Sarata Monteoru, iar in aceasta perioada inscrierile sunt in plina desfasurare, cei interesati putand sa isi rezerve un loc accesand sectiunea dedicata de pe site-ul oficial al evenimentului.

 

Competitia se adreseaza in egala masura alergatorilor profesionisti si amatorilor, dar si celor care doresc sa faca miscare in aer liber. Organizatorii spun ca nu este vorba de o simpla intrecere sportiva, prin desfasurarea evenimentului de la sfarsitul lunii viitoare fiind urmarite mai multe obiective.

Primul dintre acestea ar fi promovarea unui stil de viata mai sanatos, bazat pe miscare in aer liber, profitand de decorul natural oferit de Dealurile Istritei. Este un cadru perfect pentru cei care doresc sa renunte, pentru cateva ore, la confortul canapelei din fata televizorului sau al fotoliului de la calculator, dar mai ales la mancare nesanatoasa, la tigara si la alcool sau alte vicii care nu le aduc decat probleme de sanatate.

 

Totodata, organizatorii doresc sa promoveze atractile turistice ale zonei, motiv pentru care, pe traseul de maraton au fost incluse principalele obiective importante cum ar fi Castrul Roman, Cabana Vanatorilor si Fantana Rece, Chilia lui Ambrozie, Biserica dintr-o piatra, Tabara de sculptura de la Naieni si Asezamantul Dacic.

La fel de atractive vor fi si traseele de semimaraton si cel de cros care vor strabate padurile ce acopera Dealurile Istritei, pe poteci serpuite si drumuri forestiere, oferind privelisti spectaculoase de pe platourile aflate la inaltime, catre Carpati si Baragan. Daca la aceste privelisti adaugam si decorul oferit de padure la sfarsit de septembrie, evenimentul devine cu siguranta o tentatie greu de refuzat pentru pasionatii de natura si iubitorii de miscare.

Nu in ultimul rand, Istrita Escape are si un scop ecologic, traseele urmand a fi igienizate inainte si dupa concurs. Organizatori au in plan si o campanie de impadurire, astfel ca pentru fiecare participant care se va inscrie la una din cele trei probe va fi plantat cate un copac.

Pana la acest moment, pe lista participantilor figureaza 40 de concurenti, cei mai multi dintre ei optand pentru cursa de semimaraton, care se va desfasura pe distanta de 21 de kilometri.

Inscrierile raman insa deschise si este de asteptat ca numarul participantilor sa creasca pe masura ce data competitiei se apropie.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*