Au început înscrierile pentru singura competiție de alergare montană din Buzău

Istrița Escape va avea loc pe 22 septembrie, în Sărata Monteoru, unde sunt așteptați atât alergători de anduranță, cât și amatori mai puțin antrenați, dornici de mișcare în natură.

 

Foto: Lucian Balanica

Au mai rămas aproximativ doupă luni și jumătate până la startul cele de-a treia ediții a competiției Istrița Escape, singurul eveniment care plasează Buzăul pe harta concursurilor de alergare din România. Compeția a crescut în popularitate, mai ales după ce, anul trecut, a fost introdusă și proba de maraton, fiind pentru prima dată când Buzăul a găzduit un concurs de alergare desfășurat pe o distanță atât de lungă, 42 de kilometri.

Așa se face că ediția din acest an este așteptată cu nerabdare, atât de alergătorii buzoieni, cât și de cei din țară. Participanții la edițiile anterioare au apreciat organizarea și traseul pe care se desfăsoară cele trei curse din cadrul competiției, „reclama pozitivă” făcută de aceștia pe grupurile dedicate de pe rețelele de socializare sau în discuțiile cu cei care împărtășesc aceeași pasiune pentru alergare, făcând ca interesul pentru ediția din acest an să crească, organizatorii așteptându-se la prezența unui număr mai mare de participanți față de precedentele două ediții.

Data competiției a fost deja stabilită pentru 22 septembrie, iar din această săptămână s-a dat drumul și la înscrieri, iar până la data de 30 iulie, taxa de participare este una redusă.

 

Și de această dată, competiția va cuprinde trei curse, cea mai dificilă și totodată cea mai atractivă și mai spectaculoasă fiind cea de maraton, care se va întinde pe lungimea a aproximativ 42 de kilometri. A doua, ca dificultate, va fi cursa de semimaraton, care va avea o lungime de circa 21 de kilometri, în timp ceiubitorii de mișcare care încă nu doresc să își testeze limitele pe distanțe atât de lungi vor putea opta pentru cursa Fun Run, care se va desfășura pe un traseu de 10 kilometri.

Înscrierile se pot face on-line, pe site-ul competiției, fiind necesară plata unei taxe de participare din care se vor acoperi o parte din costurile necesare organizării. Participanții beneficiază, în baza acestei taxe, de tricoul personalizat al competiției, număr de concurs, medalie de finisher la terminarea cursei, diferite porduse și alte premii oferite de sponsori, precum și premii în bani pentru câștigători. De asemena, nu vor lipsi apa, energizantele și alimentele oferite pe traseu, în punctele de revitalizare, precum și o porție de mâncare „la ceaun” oferită la finalul cursei, numai bună pentru recăpătarea energiei, după efortul depus pe traseu.

 

Până pe 30 iulie, taxa pentru participarea la maraton și semimaraton este de 60 de lei, după care va fi de 80 de lei. Pentru cursa Fun Run, taxa este de 50 de lei până pe 30 iulie, apoi se majorează la 60 de lei. După data de 31 august, taxa de paticipare va fi de 100 de lei pentru toate probele, așa că cei care doresc să participe, ar trebui să încerce să achite banii până atunci, pentru a beneficia de un tarif mai redus.

Competiția este una de alergare montană, desfășurându-se pe dealurile și prin pădurile care înconjoară stațiunea Sărata Monteoru, incluzând o porțiune foarte mică de asfalt. În rest, traseele celor trei curse se desfășoară pe porțiuni de drum forestier, poteci de pădure, drumuri șerpuite printre pietre și iarbă, cu panorame largi cu vedere spre Carpați și Bărăgan deopotrivă, și printr-o pădure aurie de toamnă, toate acestea „pe dealurile care dau unele dintre cele mai bune vinuri ale României si unde au stat ascunse comori dacice, cum e Cloșca cu puii de aur”, așa cum spun organizatorii, clubul sportiv XM Raid.

Deși, pentru cei mai puțin inițiați în practica alergării, distanțele pot părea foarte mari, iar traseele dificile, competiția este una accesibilă atât pentru cei experimentați, cât și pentru începătorii care vor să practice alergarea ca stil de viață sănătos,

Pentru a fi la curent cu viitoarele detalii comunicate de organizatori, cei interesați pot urmări pagina de facebook a evenimentului, aici putând afla și răspunsuri la eventuale nelămuriri.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*