Iubitorii de miscare in aer liber iau cu asalt dealul Istrita

26 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Statiunea Sarata Monteoru va gazdui, in acest week-end, prima competitie de semimaraton organizata in judetul Buzau, eveniment destinat tuturor categoriilor de varsta.

 

maraton monteoru (1)

Sursa: Facebook

Este un adevar dovedit si confirmat de nenumarate studii si cercetari medicale, faptul ca miscarea este unul din elemantele esentiale pentru mentinerea sanatatii. Este principala modalitate de combatere a sedentarismului, care sta la baza a nenumarate afectiuni precum obezitatea, diabetul sau bolile cardio-vasculare. O simpla plimbare in aer liber, efectuata zilnic timp de 30-60 de minute, are efecte benefice pentru sanatate. Aceste efecte sporesc in cazul in care plimbarea este inlocuita cu o activitate fizica mai sustinuta cum ar fi o alergare usoara sau chiar intr-un ritm mai accelerat.

Amatorii de miscare vor avea ocazia, la sfarsitul acestei saptamani, sa participe la o competitie organizata in premiera in judetul Buzau, explorand totodata padurile si culmile de pe raza statiunii Sarata Monteoru. Istrita Escape, primul concurs de semimaraton organizat in Buzau, se va desfasura pe un traseu de 22,4 kilometri pe dealul Istrita, cu plecare din Sarata Monteoru. In cadrul aceleiasi competitii se va desfasura si un concurs de cros, pe o distanta de 9,2 kilometri, precum si o cursa rezervata copiilor.

Toate cele trei curse  vor avea loc sambata, iar cei care doresc sa participe se pot inscrie atat on-line, cat si in zilele de vineri si sambata, la fata locului.

 

maraton monteoru (2)

Sursa: Facebook

Competitia, care se doreste sa devina una de traditie, in conditiile in care Buzaul nu gazduia pana acum un astfel de eveniment, este organizata de Clubul sportiv XM Raid si Runscapes si presupune parcurgerea treseelor curselor pe un teren natural in proportie de 90 la suta, doar o mica portiune desfasurandu-se pe asfalt. In rest, traseul se desfasoara in intregime pe poteci si drumuri forestiere, prin padure si prin poienile de pe culmea dealului Istrita, participantii putandu-se bucura si de privelistile care pot fi admirate de la inaltime.

Participarea la concurs se face contra unei taxe de 50 de lei ce poate fi achitata incluziv in ziua concursului, copiii beneficiind de gratuitate. Inscrierea poate fi facuta si on-line, fiind conditionata de plata acestei taxe in contul specificat de organizatori. Cei care preferaa sa se inscrie la fata locului o pot face vineri, intre orele 16.00 si 20.00 si sambata intre orele 8.00 si 10.00, la secretariartul concursului, care va fi amenajat in sediul punctului de informare turistica de la intrarea in statiumea Sarata Monteoru.

 

maraton monteoru

Sursa: Facebook

Pana acum, la competitie s-au incris 45 de participanti, cei mai multi dintre acestia preferand proba cea mai dificila, aceea de semimaraton. Astfel, pentru aceasta cursa au optat 32 de participanti, in timp ce pentru cea de cros, s-au inscris 13 concurenti. Cei mai multi concurenti sunt din Buzau si Bucuresti, orase reprezentate pana la acest moment de cate 18 participanti, insa pe liste s-au mai inscris si participanti din Galati, Voluntari, Urziceni, Braila, Brasov si Ramnicu Sarat. Cei mai multi dintre concurentii din alte judete sunt participanti obisnuiti la competitiile de acest gen, insa si printre buzoieni se numara cativa pasionati care iau parte la majoritatea alergarilor similare.

Startul intrecerii de semimaraton se va da sambata la ora 11.00, timpul maxim de parcurgere a traseului de 22,4 kilometri fiind de 4 ore. Concurentii de la proba de cros vor lua startul o jumatate de ora mai tarziu, in cazul acestora, timpul maxim de parcurs fiind de doua ore. La ora 12.00 se va da startul si in cursa copiilor, iar la ora 16.00 va avea loc festivitatea de premiere, in cadrul careia toti participantii care vor reusi sa se incadreze in timpul stabilit vor primi medalii. In cazul ocupantilor primelor trei locuri de la fiecare categorie, premiile vor fi mai consistente, asa cum este si firesc.

 


Adaugati un comentariu


 

*