Mai putin de doua saptamani pana la debutul actiunii „Crang Verde, Start!”

Evenimentul va constitui o premiera pentru Buzau si va consta intr-o actiune de ecologizare a Parcului Crang, urmata de un cros pe traseul proaspat curatat de gunoaie.

 

afis crang verde startDupa vacanta de Paste si cea de 1 Mai care va fi peste cateva zile, buzoienii sunt invitati, in week-end-ul 67 mai, la un eveniment ce presupune cateva ore petrecute in natura si activitati ce implica miscarea in aer liber, binevenite dupa festinurile culinare de Paste si, eventual, gratarul „traditional” de 1 Mai.

Este vorba despre actiunea „Crang Verde, Start!” care le ofera buzoienilor posibilitatea sa petreaca un week-end activ, implicandu-se in mentinerea curateniei in cel mai mare parc al orasului, bucurandu-se apoi de rezultatul muncii lor, in cadrul mai multor activitati sportive care vor avea loc in acelasi cadru natural.

Evenimentul constituie o premiera pentru Buzau, iar organizatorii si-au propus ca prin aceasta prima actiune sa promoveze in egala masura spiritul civic si grija pentru natura, precum si miscarea in aer liber, ca principal factor pentru o viata sanatoasa.

Ideea de baza este incurajarea participantilor de a face miscare intr-un mediu natural curat, asigurand in acelasi timp curatenia in zonele in care desfasoara astfel de activitati.

 

crangPentru ca au mai ramas mai putin de doua saptamani pana la startul campaniei, organizatorii au pus la punct noi detalii si au anuntat programul activitatilor si traseul pe care vor avea loc activitatile de ecologizare, urmate apoi de un cros pe aleile Crangului.

Totodata, au fost realizate si afisele care vor fi amplasate, in perioada urmatoare, in zonele importante din oras, astfel incat actiunea sa ajunga in atentia cat mai multor buzoieni si sa atraga cat mai multi participanti.

Conform programului comunicat de organizatori, ziua de sambata, 6 mai, va fi destinata activitatilor de ecologizare, voluntarii care doresc sa ia parte la aceasta activitate fiind asteptati la ora 10.00 in zona Obeliscului din Crang. Aici vor fi impartiti pe echipe si vor primi toate accesoriile necesare pentru ecologizare, dupa care fiecare echipa va pleca spre o anumita zona pe care o va curata de gunoaie, pe parcursul a trei ore. In total vor fi sase zone, care vor cuprinde principalele alei pietonale din parc, intreaga zona a elesteului si cateva portiuni accesibile din padure.

 

crosToate cele sase zone vor acoperi traseul pe care duminica, 7 mai, vor avea loc principalele activitati sportive progrmate in cadrul evenimentului. Traseul este accesibil si va include atat aleile asfaltate ale parcului cat si cateva portiuni pe potecile din padure. Alergatorii vor putea opta fie pentru proba de 5 kilometri, care va consta in parcurgerea unei singure ture de traseu, sau pentru proba de 10 kilometri, in cadrul careia alergatorii vor parcurge doua ture din traseul ecologizat cu o zi inainte. Inscrierea pentru una din cele doua probe se va face in ziua concursuli, intre orele 9.00 si 10.30, urmand ca startul sa se dea la ora 11.00.

Concomitent cu cele doua curse de alegare, in Crang vor mai avea loc, intre orele 120.00 si 16.00 o serie de alte activitati sportive si jocuri destinate copiilor, iar la ora 14.00 este programata festivitatea de premiere a castigatorilor de la cele doua probe de cros.

Asadar, cei care doresc sa participe la un week-end de ecologizare si sport in natura trebuie sa isi noteze de pe acum in agenda zilele de 6 si 7 mai.

Evenimentul face parte din proiectul Verde Start, in cadrul caruia clubul sportiv XM Raid din Buzau si organizatia Spirit Civic si Patriotic promoveaza un stil de viata sanatos, bazat pe miscare, avand in vedere in aceeasi masura si sanatatea mediului inconjurator.

 


Adaugati un comentariu


 

*