Organizatorii au anuntat ultimele detalii ale evenimentului „Crang Verde, Start!”

Pe parcursul celor doua zile ale acestui week-end, buzoienii sunt asteptati in cel mai mare parc al orasului, sa contribuie la pastrarea unui mediu inconjurator curat si sa se bucure de beneficiile miscarii in aer liber.

 

conferinta crang verde startMaine va debuta prima editie a evenimentului „Crang Verde, Start!, actiune pe care initiatorii isi doresc sa o organizeze periodic, chiar de mai multe ori pe an. Scop principal al evenimentului este responsabilizarea buzoienilor in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator si insuflarea pasiunii pentru miscare in aer liber, intr-un astfel de mediu curat si nepoluat.

Conceptul actiunii este unul nou pentru judetul Buzau, evenimentul care debuteaza maine fiind primul de acest gen, iar organizatorii au reusit sa obtina si sprijinul Consiliului Judetean, al Primariei Buzau, precum si pe cel al numerosi sponsori si parteneri care si-au adus contributia.

Bogdan Stefan, presedintele culbului buzoian XM Raid, unul dintre organizatori, a declarat despre conceptul acestei actiuni ca se bazeaza pe ideea de a-i incuraja pe oameni sa faca mai multa miscare in aer liber si in acelasi timp sa se implice activ in ecologizarea zonei. „Conceptul de baza e simplu: ecologizam si alergam. Vrem sa scoatem cat mai multi oameni din case, sa faca miscare in aer liber, dar in acelasi timp dorim sa ii si constientizam si sa ii responsabilizam asupra importantei pastrarii curateniei in zonele in care desfasuram astfel de activitati. Intai curatam zona, apoi ne bucuram de miscare si aer curat. Noi, cei care facem miscare trebuie sa fim primii care ne implicam, altfel nu putem avea pretentii de la altii sa curete zonele pe unde noi alergam, ne plimabam sau mergem cubicicleta”, a declarat acesta, in cadrul unei confeinte de presa sustinute la sediul Primariei municipiului.

 

crangCu aceeasi ocazie a fost prezentat si programul complet al evenimentului, precum si premiile de care se vor bucura cei care vor participa la actiunea de ecologizare de maine si activitatile sportive programate pentru duminica.

Adunarea se va da maine, incepand cu ora 10.00, in zona Obeliscului din Crang, urmand ca in jurul orei 10.30, organizatorii sa faca o scurta prezentare a evenimentului. Voluntarii vor fi apoi impartiti pe echipe coordonate de cate un conducator, urmand sa primeasca saci menajeri si manusi pentru adunarea gunoaielor din parc. Echipele vor fi distribuite in sase zone care acopera atat aleile principale cat si potecile din zona impadurita, suprafata totala acoperind intreg traseul pe care a doua zi vor avea loc competitiile de alergare.

La 14.30, actiunea de ecologizare se va incheia, iar voluntarii se vor aduna din nou la Obelisc, unde vor primi diplome si pasapoarte verzi. Pe aceste pasapoarte se va aplica cate o stampila la fiecare activitate similara pe care organizatorii o vor mai desfasura, iar  cei care vor aduna trei stampile de la toate cele trei activitati programate pana la sfarsitul anului, vor participa la o tombola cu premii surpriza.

 

cros 4Ziua a doua a evenimentului va fi dedicata miscarii in aer liber, principalele activitati programate pentru duminica fiind probele de CROS si FUN RUN, desfasurate pe traseul ecologizat in ziua anterioara. Acesta are o lungime de aproximativ 4,5 kilometri, iar 60% din traseu include poteci din zona forestiera a parcului.

Alergatorii care se vor inscrie la cros vor parcurge doua ture pe acest traseu, iar cei de la proba Fun Run, o singura tura.

Inscrierile pentru cele doua probe se vor face intre orele 9.00 si 10.30, tot in zona Obeliscului, urmand ca la ora 11.00 sa se dea startul. In prealabil, alergatorii isi vor putea face incalzirea in cadul unei clase de aerobic sustinute de Athletic Club, deschisa tuturor celor care vor dori sa participe, nu doar alergatorilor.

In timp ce alergatorii se vor afla pe traseu, in zona Obeliscului vor avea loc o serie de alte actiuni la care sunt asteptati sa participe cat mai multi buzoieni, in special copii. Grupul Happy Kids de la Palatul Copiilor va sustine un moment artistic, urmat de un atelier de creatie pe baza de materiale reciclabile, clase demonstrative de arete martiale si dans si un concurs de Kendama.

Vor fi promovate, de asemenea, si jocurile copilariei, precum Sotronul sau Elasticul, iar copiii vor face desene pe asfalt si vor scrie pe hartie mesaje pozitive care vor fi folosite in campaniile viitoare. Momentele zilei vor putea fi imortalizate si cu ajutorul unor rame fotografice de dimensiuni mari, realizate de elevii Liceului de Arta, in interiorul carora toti cei prezenti se vor putea fotografia.

 SanatateaBuzoiana.ro sustine evenimentul si le ureaza, tuturor participantilor si organizatorilor, SUCCES! 


Adaugati un comentariu


 

*