Proiectul „Crâng Verde, Start!” scoate din nou buzoienii la mișcare

Pentru al doilea an consecutiv, aceștia sunt invitați la o acțiune de ecologizare pe aleile și potecile celui mai mare parc din oraș, urmată de o competiție de alergare pentru toate vârstele.

 

Inițiatorii proiectului „Crâng Verde, Start!”, demarat cu succes în urmă cu un an, au anunțat că au fost puse la punct toate detaliile pentru a doua ediție a evenimentului. Acțiunea se va desfășura, în acest an, timp de două week-end-uri consecutive, lansând totodată invitația tuturor buzoienilor să se alăture în număr cât mai mare activităților care vor avea loc.

Este vorba despre un proiect inițiat de Clubul sportiv XM Raid, care își propune să promoveze, în rândul buzoienilor, un stil de viață sănătos, atât prin practicarea mișcării în aer liber, cât și prin păstrarea unui mediu curat, astfel încât activitățile practicate în aer liber să constituie o adevărată plăcere.

Totodată, proiectul îmbină curățenia cu distracția și mișcarea, iar acest lucru l-au reușit din plin organizatorii la ediția precedentă a evenimentului, când în parcul Crâng din Buzău au fost atrași sute de participanți la acțiunea de ecologizare și la crosul organizat pe potecile curățate cu o zi înainte.

 

Obiectivele urmărite au rămas aceleași, organizatorii mizând și anul acesta pe o participare cel puțin la fel de numeroasă ca cea anterioară. Între timp a fost atras în acest proiect un nou partener important care are ca scop declarat promovarea sportului și a mișcării, în general. Este vorba de magazinul Decathlon din Buzău, deschis la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, ocazie cu care reprezentanții săi au anunțat că se vor alătura evenimentelor ce promovează un stil de viață sănătos, prin mișcare și o viață activă.

Prima activitate din cadrul ediției din acest an a proiectului va avea loc sâmbătă, 9 iunie, când este programată acțiunea de ecologizare a aleilor și potecilor din parcul Crâng. Acțiunea se bazează pe voluntariat, cei mai mulți dintre participanți fiind prezenți și la ediția de anul trecut. Desigur, oricine dorește să li se alăture este binevenit, fiind așteptat sâmbătă, la ora 10.00, în zona Obeliscului din parc, unde va avea loc adunarea voluntarilor și împărțirea acestora pe mai multe grupe.

 

Acțiunea de ecologizare va începe la ora 11.00 și va dura două ore, timp în care fiecare echipă va face curățenie pe traseele care i-au fost repartizate, având la dispoziție toate cele necesare. La final, toți participanții vor primi diplome de voluntariat.

Week-end-ul următor va fi dedicat mișcării, pe 16 iunie urmând a fi organizat un cros și o cursă de tip Fun Run pe aleile din Crâng. Adunarea se va da la ora 9.00, în zona Obeliscului, când participanții sunt așteptați să se înscrie la cursa pentru care optează.

Va fi vorba de un cros care se va desfăsura pe un traseu de circa 10 kilometri, cursa Fun Run pe o distanță de 4 kilometri și o cursă adresată copiilor care vor alerga pe traseul dintre intrarea principală din parc și Obelisc. Startul se va da la ora 10.00, iar la ora 13.00 va avea loc festivitatea de premiere.

Câștigatorii de la Cros și Fun Run vor primi premii în ordinea sosirii, iar toți participanții de la cursa copiilor vor primi diplome de participare și o medalie de finisher.

Mai multe detalii pot fi aflate de pe pagina de Facebook a evenimentului.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*