Buzoienii, provocati la un weekend activ in Parcul Crang

In cadrul unui eveniment programat pentru luna mai, iubitorii de natura si de miscare in aer liber sunt invitati sa ia parte la o actiune de ecologizare a zonei verzi si la un cros care se va desfasura pe aleile parcului, dar si la alte activitati care promoveaza un stil de viata satos, prin miscare.

 

ecologizareIncepand cu aceasta primavara, la nivelul judetului se desfasoara, pe termen nelimitat, un proiect in cadrul caruia initiatorii si-au propus sa ii orienteze pe buzoieni si nu numai pe acestia, catre un stil de viata activ si responsabil fata de mediul inconjurator si propria sanatate. Proiectul Verde Start promoveaza, astfel, un stil de viata sanatos, bazat pe miscare, avand in vedere in acelasi timp si sanatatea mediului inconjurator, de care depinde in mare masura si sanatatea fizica a populatiei, indiferent de timpul pe care fiecare prefera sa il petreaca in mijlocul naturii. Initiatori sunt doua ONG-uri buzoiene, mai precis clubul sportiv XM Raid si organizatia Spirit Civic si Patriotic,  care si-au propus sa organizeze o serie de evenimente si activitati menite sa atraga cat mai multi participanti in natura, pentru a lua parte la actiuni cu caracter ecologic si sportiv. „Dragi buzoieni, proiectul Verde Start va indeamna la o mobilizare colectiva pentru a avea un oras mai curat, cu cetateni activi, bine informati si preocupati de bunastarea lor si a comunitatii in care traiesc. Toate evenimentele de sub umbrela Verde Start se axeaza pe educatie pentru protectia naturii si pentru un stil de viata sanatos. Verde Start isi propune sa fie si o sursa constanta de idei pentru o viata in armonie cu natura” este mesajul cu care initiatorii proiectiului isi intampina vizitatoriipe pagina de Facebook, cu mentiunea ca oricine isi doreste sa se alature aceste initiative este binevenit.

 

crangPrima actiune de amploare care va fi organizata in cadrul acestui proiect va avea loc in primul week-end din luna mai, mai precis in zilele de 6 si 7 mai. Actiunea imbina cele doua obiective principale urmarite de organizatori, provocandu-i pe buzoieni sa petreaca doua zile active in mijlocul naturii, aducandu-si contributia la mentinerea unui mediu inconjurator curat si facand totodata miscare, pentru a beneficia din plin de avantajele me care acest mediu le are pentru sanatate. Evenimentul a fost denumit Crang Verde, Start! si se va desfasura, dupa cum este lesne de inteles, in Parcul Crang din Buzau, organizatorii beneficiind de sprijinul Primariei, al societatii RER Ecologic, Romsilva, al Directiei de Sport si Tineret, Inspectoratului Scolar Judetean si Inspectoratului de Jandarmi Judetean.

 

cros 4In cadrul evenimentului, buzoienii sunt invitati sa participe ca voluntari la o actiune de igienizare a Crangului, dupa care, in ziua urmatoare se pot inscrie la un cros pe aleile parcului si la alte activitati care vor promova miscarea in aer liber ca stil de viata santos. Tot ce trebuie sa faca cei care doresc sa participe la aceste actiuni este sa se prezinte in data de 6 mai, la ora 10.00, in zona Obeliscului pentru actiunea de igienizare care va incepe la ora 11.00 si se va finaliza la ora 15.00, urmand ca a doua zi, cu incepere de la ora 9.00 sa se faca inscrierea participantilor la cros si la celelalte activitati sportive, al caror start se va da la ora 11.00. In acest sens, a fost creat si un eveniment pe Facebook, unde cei interesti pot afla toate informatiile oferite de organizatori, pana la acest moment 70 de persoane confirmaandu-si participarea, iar alte 132 aratandu-se interesate sa ia parte la eveniment. Probele de alergare vor consta intr-un cros pe o distanta de 10 kilometri si o alta cursa pe distanta a 4 kilometri, si este posibil ca organizatori sa anunte si alte actiuni in cadrul evenimentului, avand in vedere ca mai este mai bine de o luna pana la start.

Pe langa beneficiile petrecerii catorva ore in mijlocul naturii, participantii la actiunile sportive din a doua zi vor primi si premii acordate atat castigatorilor curselor, cat si prin tragere la sorti a taloanelor de participare.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*