O romanca va traversa Bosforul inot, pentru a ajuta femeile cu cancer de san

Gerda Dumitru va participa la singura competitie de inot din lume care leaga doua continente, folosind acest eveniment si pentru a desfasura o campanie de strangere de fonduri ce urmeaza a fi folosite pentru tratamentul pacientelor din Romania care sufera de aceasta boala.

 

gerda dumitru (2)Duminica viitoare, pe 20 iulie, Romania va fi reprezentata de triatlonista Gerda Dumitru la o competitie de traditie desfasurata anual in apele Stramtorii  Bosfor. Este vorba de singurul concurs de inot din lume care leaga doua continente, mai precis Europa si Asia, concurentii avand de parcurs o distanta de 6,5 kilometri pana la finalul cursei.

Sportiva din Romania va fi la cea de-a patra participare la acest concurs, dupa cele din 2006, 2007 si 2012, cand s-a clasat de doua ori pe locul al treilea si o data pe locul cinci. Participarea din acest an va fi una deosebita, intrucat Gerda Dumitru o va face in scop umanitar, dorind sa vina in sprijinul celor aproximativ 6.000 de femei din Romania care sufera de cancer de san. In acest scop a fost demarata o campanie de strangere de fonduri care vor fi folosite in lupta impotriva cancerului la san, campanie promovata de sportiva din Romania, care va transmite acest mesaj si la competitia la care va prticpa duminica.

 

gerda dumitru (3)In demersul sau, Gerda Dumitru este sprijinita de Hospice Casa Sperantei si de centrul de excelenta pentru depistarea precoce a cancerului de san Donna Medical Center. „Pe langa faptul ca Gerda se deplaseaza la Istanbul pentru a concura la podium, ea s-a hotarat sa o faca si intr-un scop nobil de strangere de fonduri si educare asupra importantei luptei impotriva cancerului de san. Povestea ei ne-a impresionat si de aceea am fost incantati sa o putem ajuta si sustine in acest efort demn de toata lauda si consideram ca reprezinta un adevarat model pentru Romania” au declarat in acest sens reprezentantii Donna Medical Center.

La randul sau, sportiva spune ca „anul acesta, cursa va avea o incarcatura emotionala aparte, pentru ca voi participa din tot sufletul, pentru a aduce un zambet pe chipurile mult incercate ale celor peste 6.000 de femei din Romania care sunt diagnosticate anual cu o boala dura – cancerul mamar. Sunt convinsa ca veti fi toti alaturi de mine, donand pentru aceasta cauza care poate atinge orice femeie. Fac acest lucru deoarece imi place sa cred ca intotdeauna se mai poate face ceva, chiar si atunci cand pare ca nu mai e nimic de facut”.

 

gerda dumitru (1)Pentru a veni in sprijinul initiativei sportivei, Hospice Casa Sperantei i-a alocat o pagina speciala pe site-ul sau, pe care pot fi facute si donatii de catre cei care doresc sa ajute. Sumele donate pana acum sunt cuprinse intre 20 si 300 de lei, intentia organizatorilor fiind aceea de a atinge un prag minim de 4.500 de lei, suma din care, pana in prezent s-au strans 1.650 de lei prin contributia a 16 donatori.

Banii stransi vor fi folositi pentru materializarea unui nou proiect al Hospice Casa Sperantei, care isi propune sa deschida in Bucuresti o noua unitate clinica de tip Hospice, dupa unitatea deschisa inca din 2002 la Brasov.

Gerda Dumitru este antrenoare de fitness, de aerobic si de natatie, face sport de performanta de la 4 ani si a castigat zeci de premii si medalii la concursurile nationale si internationale de triatlon, natatie si atletism. Avand o experianta de mai bine de 20 de ani in domeniu, considera ca romanii nu au inca o educatie sportiva si ca nu sunt constienti ca sportul are mai multe beneficii in afara pierderii kilorgramelor. „Este adevarat ca aspectul fizic este important, dar asta nu inseamna ca daca nu avem probleme cu greutatea nu trebuie sa facem sport. O jumatate de ora de miscare ne ajuta sa scapam de radicalii liberi din organism, de toxine, sa ne mentinem sanatatea inimii, a aparatului respirator, a articulaţiilor” mai spune sportiva.

 


Adaugati un comentariu


 

*