Voia buna si produsele traditionale, ingrediente pentru pastrarea sanatatii fizice si spirituale a buzoienilor

10 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Sarbatorile Magice organizate de Consiliul Judetean le-au adus buzoienilor clipe de bucurie, iar catorva sute de copii, presedintele Petre Emanoil Neagu le-a oferit daruri din partea lui Mos Craciun.  

 

vremea colindelor (2)vremea colindelor3Ziua de vineri a fost una cu adevarat magica pentru 900 de copii din judetul buzau si alti 30 de mici artisti veniti din Galati, care au participat la Fastivalul-concurs E vremea Colindelor”, organizat sub egida Consiliului Judetean Buzau, in cadrul evenimentelor care se vor desfasura pana pe 22 decembrie, sub genericul „Sarbatori de poveste”, debutat cu spectacolul de lumini de pe aleea Museului Judetean, in seara de 1 decembrie, cand a fost celebrata Ziua Nationala.

Spectacolul a debutat dimineata, la ora 9.00 si s-a derulat pe parcursul intregii zile, incheindu-se in ropotul aplauzelor, la ora 19.30.

Presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, le-a oferit micilor artisti trofee si daruri de la Mos Craciun, multumindu-le atat lor, cat si profesorilor si parintilor care-i indruma si-i sprijina sa duca mai departe traditiile. „Festivalul concurs «E vremea colindelor!» reuneste, la fiecare editie, cei mai frumosi copii si cei mai dedicati dascali. Ii felicit din toata inima, atat pe protagonistii care au evoluat frumos pe scena Teatrului George Ciprian, cat si profesorilor indrumatori si parintilor care-i indruma sa pastreze si sa duca mai departe traditiile noastre, prin care este conservata sanatatea spirituala de care orice popor are nevoie pentru a rezista, peste vreme si peste vremuri”, a spus presedintele CJ.

 

vremea colindelor2vremea colindelor (1)Nu mai putin incantati de tot ce s-a intamplat pe scena teatrului buzoian au fost si parintii copiilor, dar si organizatorii evenimentului, care au simtit nevoia sa le multumeasca tuturor celor care au contribuit la bucuria celor peste 900 de copii.

Dragi concurenti, cadre didactice indrumatoare, parinti VA MULTUMESC PENTRU PARTICIPARE! Festivalul- concurs E VREMEA COLINDELOR  face parte din Proiectul Educational National «Simfonia iernii»,  aprobat si inscris in C.A.E.R.I. pe anul 2016. Acest proiect este coordonat de Scoala Gimnaziala Ion Creanga Buzau si s-a desfasurat pe trei sectiuni si trei categorii de varsta. Editia de anul acesta a numarat peste 900 de participanti, copii foarte talentati. A fost un festival foarte greu, cu momente artistice senzationale care au produs emotii nemasurate, lacrimi de bucurie, ambitia de a fi cel mai bun. Multumesc ISJ Buzau care ne-au fost alaturi la aceasta activitate, membrilor juriilor, care au avut misiunea aproape imposibila de a alege castigatorii, in conditiile unor punctaje extrem de apropiate, colegelor mele care m-au ajutat cu organizarea, Teatrului George Ciprian pentru gazduire si sonorizare, Consiliului Judetean Buzau reprezentat de domnul presedinte Petre Emanoil Neagu pentru surprizele pregatite participantilor, multumesc tuturor pentru increderea acordata!”, a tinut sa-si manifeste bucuria printr-o salba de multumiri, prof.  Daniela Teodorescu – organizator.

 

DGA-Liceul Stefan cel Mare1DGA-Liceul Stefan cel Mare2Tot vineri, presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, a participat la un concurs organizat de Directia Generala Anticoruptie, la Liceul Stefan cel Mare din Ramnicu Sarat, cu prilejul marcarii Zilei Internationale Anticoruptie.

La eveniment, elevii au aflat de la specialisti de ce trebuie sa constientizeze riscurile pe care le comporta tolerarea sau savarsirea unor acte de coruptie, care sunt metodele de preventie si mai ales cum sa se implice in combaterea acestui adevarat fenomen care bantuie lumea, iar Romania si judetul Buzau nu fac exceptie. Cu acelasi prilej, liceenii au participat la un concurs cu tematica anticoruptia, castigatorii fiind premiati cu sprijinul Consiliului Judetean, cu care DGA are in acest sens incheiat un protocol de colaborare.

Felicitandu-i pe „toti liceenii care au participat” la concurs, dar si pe organizatori, presedintele Consiliului Judetean si-a exprimat speranta ca „acesti tineri dau dovada ca ssunt pregatiti sa traiasca intr-o societate normala, sanatoasa, fara coruptie si corupti si ca vor fi capabili sa contribuie atat la prevenirea cat si la combaterea acestor obiceiuri nesanatoase care au impiedicat societatea romaneasca si mai ales economia sa evolueze intr-o directie buna”.

 

Targul de Craciun de la Muzeul Judetean1Targul de Craciun de la Muzeul Judetean4Seara, intr-o atmosfera de sarbatoare si sub ochii curiosi ai sute de buzoieni s-a deschis Targul de produse traditionale de Craciun, care se desfasoara in curtea Muzeului Judetean.Targul este unul dintre evenimentele oferite buzoienilor in intampinarea Sarbatorilor de iarna, in perioada 1-22 decembrie, de catre Consiliul Judetean Buzau.

Muzica si voia buna au facut ca inaugurarea sa fie una pe masura produselor traditionale oferite de producatorii buzoieni. Elevi ai Liceului de Arta „Margareta Sterian” si membrii Ansamblului  Folcloric „Plaiurile Mioritiei” din cadrul Centrului Judetean de Cultura si Arta din subordinea Consiliului Judetean au insufletit atmosfera, cu momente artistice apreciate de participanti.

La Targ, vizitatorii gasesc produse traditionale alimentare, de la mezeluri, lactate, conserve, dulciuri, produse de panificatie si patiserie, miere si alte bunatati cu care sa-si umple mesele, de Sarbatori. Nu lipsesc nici brazii in ghiveci, pusi in vanzare de Directia Silvica Buzau, contra sumei de 134 de lei, fiecare. Artizani din judet si elevii Liceului de Arta ofera, la preturi simbolice, ornamente si suveniruri specifice sarbatorilor de iarna.

Asteptam vizitatori in fiecare zi, cu drag! Invitam buzoienii sa vina sa cumpere produsele traditionale, sanatoase, pe care producatorii autohtoni le ofera in perioada 9-22 decembrie, la Muzeul Judetean Buzau, pentru ca astfel, fiecare sa ne putem bucura de Sarbatori, asa cum se cuvine”, a spus presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu.

 


Adaugati un comentariu


 

*