O nouă ofensivă a turismului buzoian, decisă în ședință extraordinară a Consiliului Județean

9 martie 2019 | 0 comentarii |

Principalul proiect de hotărâre care necesită aprobarea imediată a consilierilor județeni este participarea la Târgul Internațional de Turism de la Rioja, Spania. 

 

După ce și-a „adjudecat” un succes incontestabil la Târgul Național de Turism care a avut loc în perioada 21-24 februarie la Romexpo, Consiliul Județean Buzău valorifică o oportunitate europeană de promovare.

În perioada 5-7 aprilie, o delegație a CJ Buzău, condusă de președintele instituției, Petre Emanoil Neagu, va prezenta atracțiile turistice ale Buzăului la Târgul Internațional de Turism de la Rioja, Spania.

Alături specialiști din apartul de specialitate al instituției, președintele CJ Buzău va profita de această oportunitate pentru a promova, la nivel internațional, patrimoniul natural, cultural și tradițional de o frumusețe rară din județ.

Județul Buzău este Destinaţie EDEN pentru Turism Rural, așa că vom continua să promovăm și la nivel internațional, pe lângă principalele obiective turistice din județ – unele unice în Europa, produsele noastre tradiţionale, dansurile populare specifice acestei zone, oamenii care au făcut istorie și oportunitățile  de investiții în acest domeniu”, a precizat președintele Neagu.

 

Prezența la evenimentul de la Rioja face parte din strategia județeană de dezvoltare și promovare a turismului buzoian, prin prezența la evenimente naționale și internaționale, târguri, expoziții etc.

Este a doua invitație de participare la un târg internațional de turism primită din partea Consulatului General al României la Bilbao, Spania, prima având loc anul trecut, în perioada 4-6 mai, la Bilbao. Prin materiale promoționale și produse tradiționale din care nu vor lipsi cârnații de pleșcoi și covrigii de Buzău, branduri recunoscute la nivel internațional, vom încerca să creștem potențialul turistic al județului. Avem arii naturale unice, avem munți de o frumusețe care-ți taie răsuflarea, iar vestigiile istorice, Vulcanii Noroioși, Muzeul Chihlimbarului, Focul Viu, avem fauna și floră bogate, tradiții sănătoase conservate de mii de ani care constituie atracții turistice insontestabile”, mai spune Petre Emanoil Neagu.

 

La sfârșitul lunii mai, județul Buzău va fi gazda unei reuniuni informale la nivel europea în domeniul economic și comercial, în contextul deținerii președinției Consiliului UE de către România. Cu această ocazie, 85 de comisari, miniștri și delegați europeni se vor afla, timp de două zile, la Buzău, unde vor discuta despre dosarele comerciale care trebuie soluționate și despre oportunitățile pe care le poate oferi România investitorilor din străinătate.

Cu același prilej, europenii vor avea ocazia să vadă „pe viu” frumusețile și valorile istorice, turistice, sociale și economice ale Buzăului, vor putea să facă un tur al principalelor obiective istorice și vor cunoaște ospitalitatea românească la ea acasă și vor putea gusta din „bunătățile” pe care oamenii din această zonă le au de oferit celor care le „calcă pragul”.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu este convins că în urma acestui eveniment „se vor deschide noi oportunități pentru investiții în județul Buzău, pentru că invitații vor avea ocazia să descopere potențialul imens pe care-l oferă aces județ”.

 

Proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în ședința extraordinară din data de 11 martie 2019 pot fi consultate accesând link-urile de mai jos:

  1. Aprobarea participării Județului Buzău la Târgul Internațional de Turism de la Rioja, Spania, 5-7 aprilie 2019
  2. Aprobarea participării unei delegații a Consiliului Județean Buzău la o sesiune comună organizată de Consiliul Raional Dubăsari, Republica Moldova, în perioada 22-24 martie 2019
  3. Completarea art.II din Hotărârea Consiliului Județean Buzău nr.1/2019

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*