Invitații la „Gașca Zurli” distribuite astăzi, la Consiliului Județean

23 mai 2019 | 0 comentarii |

Pentru că invitațiile pentru spectacolul gratuit, organizat de Consiliul Județean Buzău, sustinut de Gaşca Zurli pe 30 mai, ora 17.00, au fost epuizate, administrația județului a decis să fie organizat încă un spectacol, în aceeaşi zi, la ora 14.00.

 

Ziua Internațională a Copilului este celebrată, anual, în România și în alte aproximativ 50 de state, la 1 iunie. În prejma acestei zile, instituțiile de învățământ, administrațiile publice etc. organizează tot felul de activități, spectacole și oferă cadouri copiilor.  Consiliul Județean Buzău, care în fiecare an le-a oferit copiilor diferite daruri de ziua lor, în acest an, le oferă copiilor un spectacol gratuit, cu „Gașca Zurli”, pe 30 mai, în cadrul Festivalului „Buzău Fest”. Inițial era programată o singură reprezentație, dar pentru că cererea de invitații a depășit capacitatea Sălii Sporturilor, unde se ține spectacolul și pentru că se dorește ca niciun copil să nu fie dezamăgit, administrația județeană a decis să se organizeze încă un spectacol. Biletele sunt distribuite joi, la sediul instituției, și sunt valabile pentru spectacolul de la ora 14.00.

Cererea de invitații a fost neașteptat de mare. Pentru că este un cadou oferit copiilor de 1 Iunie, și pentru a nu exista dezamăgiri în rândul copiilor care până acum nu au reușit să se bucure de un spectacol al Găștii Zurli, am decis să organizăm a doua reprezentație, în aceeași zi”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Pentru ca la concert să poată ajunge cât mai mulți copii, invitațiile sunt valabile doar pentru un părinte sau bunic dintr-o familie, sau pentru un educator/învățător care vor însoți copiii din tot județ și din sistemul de protecție socială.

Spectacolele vor avea loc joi, 30 mai, la orele 14.00, respectiv, 17.00.

 

La 14 decembrie 1954, Adunarea Generala a ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 prin care a fost proclamată o Zi Mondială a Copilului. Adunarea a recomandat, cu acest prilej, ca începând din 1956, în toate țările să fie instituită o Zi a copilului, pentru ca ea sa fie marcată drept o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei și bunăstării copiilor din toată lumea, pentru întărirea și lărgirea eforturilor pe care Națiunile Unite le fac în favoarea copiilor din întreaga lume.

Rezoluția recomanda guvernelor să instituie o astfel de zi la data pe care o considerau de cuviință, deci nu neaparat 1 iunie, dată la care copiii sunt sărbătoriți în Romania și alte aproape 50 de state, la 1 iunie. Organizația Națiunilor Unite marcheaza Ziua Internațională a Copilului la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declarația Drepturilor Copilului în 1959 și Convenția asupra Drepturilor Copilului în 1989, iar aproximativ 100 de state celebrează această zi la diferite date.

La 16 noiembrie 2016, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 IunieZiua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*