Olimpicii buzoieni, premiați astăzi la Consiliul Județean

11 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Valoarea premiilor a fost de aproape 40.000 de lei, iar alături de elevi au fost recompensați, ca și în anii precedenți, și profesorii care i-au pregătit.

 

Ca în fiecare an, Consiliul Județean Buzău i-a recompensat în această după-amiază pe elevii care au obținut rezultate meritorii la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale, alături de aceștia fiind premiați și profesorii care i-au pregătit. Premierea s-a făcut în cadrul unei festivități care a avut loc la sala D. Filipescu a Consiliului Județean, instituție care a alocat anul acesta suma de 39.600 de lei pentru recompensarea elevilor și a profesorilor.

În total, au fost premiați 56 de elevi și 38 de profesori de la școlile și liceele din județ, care au fost în această după-amiază invitații președintelui Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Este o bucurie să fiu înconjurat de atâția tineri și profesori dedicați, muncitori, profesioniști, cu personalitate și pasiuni demne de admirat. Vă felicit, stimați elevi și profesori, pentru rezultatele excepționale obținute la olimpiadele naționale și internaționale. Ne dați încredere într-un viitor mai bun al județului și al țării, iar pentru asta vă mulțumim și vă felicităm”, a spus Petre Emanoil Neagu, subliniind că în Buzău există învățământ de calitate, iar Consiliul Județean va continua să încurajeze performanța.

 

Anul acesta, participanții la olimpiadele internaționale au fost premiați cu câte 600 de lei, indiferent de locul obținut, în timp ce ocupanții locurilor I la olimpiadele naționale au primit câte 500 de lei, cei care s-au clasat pe locul II, au primit câte 400 de lei, în timp ce premianții de pe locul 3 sau fost recompensați cu câte 300 de lei.

Festivitatea de premiere a olimpicilor face parte din seria de evenimente pe care administrația județeană le organizează anual, în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Până acum, copii din Sărata Monteoru și Nehoiu, dar și cei care au participat pe 6 decembrie la un spectacol de teatru găzduit de Sala Mare a Consiliului Județean, au primit cadouri, urmând ca de azi până vineri seară, copiii buzoieni să fie așteptați să ia „Micul Dejun cu Moș Crăciun”. Întâlnirea are loc între orele 9.00 și 19.00, la Muzeul Județean, iar părinții trebuie să țină cont că înscrierile se realizează la sediul instituției, în limita locurilor disponibile.

 

În aceeași perioadă, începând cu ora 11.00, copii din grupul Happy Kids îi vor bucura cu un recital de colinde.

Mâine seară, de la ora 19.00, actorii buzoieni revin acasă cu piesa „O noapte furtunoasă”. Intrarea la spectacol va fi gratuită, pe bază de invitație, ce poate fi obținută de la Teatrul George Ciprian, în limita locurilor disponibile.

Pe 17 decembrie, la ora 16.00, toți copiii sunt invitați să participe la întâlnirea cu Moș Crăciun, care va avea loc tot la Muzeul Județean. Copiii vor primi cadouri, se vor întâlni și cu personajele lor preferate și vor admira un foc de artificii.

 

 

GALERIE FOTO OLIMPICI:

 


Adaugati un comentariu


 

*