Oportunitățile de turism activ în județul Buzău, promovate la Târgul Național de Turism al României

22 februarie 2019 | 0 comentarii |

Totodată, Consiliul Județean va promova în cadrul târgului de la Romexpo, produsele tradiționale sănătoase ale zonei precum și tradițiile și obiceiurile populare specifice.

 

Pentru amatorii de mișcare și de turism activ, care pe lângă adrenalină conferă sănătate fizică și psihică și bună dispoziție, județul Buzău constituie o destinație atractivă, având o ofertă variată în acest sens. Astfel, cei pentru care relaxarea într-o vacanță sau un week-end nu înseamnă doar odihnă, preferând în locul unei activități sedentare mișcarea în aer liber, au la dispoziție o serie de oportunități. Județul Buzău oferă din plin posibilitatea de a face drumeții pe trasee montane marcate și tematice, echitaţie, rafting, caiac, biking, off road, pescuit, sporturi aero, parc de aventură.

Toate aceste oportunități sunt promovate, în perioada 21-24 februarie, la Romexpo, unde are loc Târgul Național de Turism al României, ajuns la cea de-a 41-a ediție.

Avem un județ cu un potențial turistic extraordinar, cu locuri de o frumusețe rară și unele chiar unice în Europa și în lume. Avem tradiții cu care ne putem mândri și pe care nu avem dreptul să le uităm și să nu le facem cunoscute oricărui iubitor de frumos. Avem mâncăruri tradiționale nu numai gustoase ci și sănătoase, unele pregătite după rețete secrete, pe care cine le-a gustat o dată le-a inclus în preferințele culinare. Focul Viu, Vulcanii Noroioși, Cascada Urlătoarea, Biserica într-o piatră, Muzeul Chihlimbarului, Trovanții, mănăstirile, colecțiile inestimabile deținute de Muzeul Județean Buzău și multe alte frumuseți sunt capabile să ofere turistului clipe de neuitat”, spune președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

 

Consiliul Județean Buzău participă la evenimentul de la Romexpo cu un stand de promovare a județului ce poate fi vizitat în pavilionul B1, numărul 24 din complexul expozițional. Aici, specialiștii Muzeului Județean Buzău, meșterii populari, și specialiști în gastronomie, sport, turism vor fi gazde primitoare și vor oferi vizitatorilor toate informațiile de care au nevoie pentru a se asigura că județul Buzău merită vizitat.

Portul popular și obiecte tradiționale vor fi prezentate de meșterii populari buzoieni renumiți în toată lumea, măncărurile tradiționale sănătoase între care cârnații de Pleșcoi și brânzeturile sunt „vedete”, locuri, oameni și fapte unice cu secretele lor știute și neștiute, obiective turistice și istorice cu mare încărcătură emoțională și multe altele vor fi făcute cunoscute celor ce nu s-au decis încă unde să-și petreacă vacanțele.

Având în vedere faptul că județul Buzău este Destinaţie EDEN pentru Turism Rural, vor fi promovate produsele și tradiţionale buzoiene, dar şi dansurile populare specifice acestei zone, unul dintre aceste dansuri fiind Brâuleţul, pe care Dumitru Dan – considerat primul globe-trotter român – l-a promovat atunci când a făcut ocolul lumii pe jos şi a scris, astfel, povestea celor 497 de opinci. În acest context, la standul judeţului Buzău este amenajată o zonă de promovare a colecţiei Dumitru Dan, cu scopul de a convinge participanții să viziteze și Muzeul Judeţean Buzău”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean.

 

Ziua de astăzi este destinată turismului rural si gastronomic din județ, iar cu această ocazie sunt promovați, în cadrul expoziției, producătorii de produse tradiționale buzoiene. Produsele tradiționale buzoiene dintre care nu vor lipsi cârnații de Pleșcoi, covrigii de Buzău, brânzeturile de Penteleu pot fi degustate la standul județului.

De asemenea, in cadrul unui atelier interactiv de opincărit, amenajat în cadrul standului Buzăului, reprezentanţii asociaţiei Zestrea Bisoceană vor invita vizitatorii să înveţe, să vadă și să înțeleagă cum se confecţionează acest tip de încălţăminte tradiţională.

În același timp vizitatorii standului vor avea parte de momente artistice specifice zonei Buzăului, oferite de dansatorii ansamblului Plaiurile Mioriţei din cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură şi Artă Buzău, care  vor susține programe artistice și vor promova dansul și cântecul popular din zona Buzăului.

În cadrul târgului vor fi distribuite și peste 10.000 de materiale de promovare şi prezentare a județului Buzău.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*