Locuințe pentru medici și judecătorie, pe locul fostei maternități din Buzău

31 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

O suprafață de 4.000 de metri pătrați de teren a fost cedată în admimistrare Ministerului Justiției, pentru construirea noului sediu în care va funcționa Judecătoria, iar în imediata vecinătate va fi ridicat un bloc de locuințe destinat medicilor care vin să lucreze la Buzău.

 

Administrația locală a luat o decizie în privința viitoarei destinații pe care o va avea terenul de pe bulevardul Gării, pe care a funcționat, timp de mai mulți ani, fosta maternitate din Buzău.

Președintele Consiliului județean, Petre Emanoil Neagu, a confirmat, azi, că aici va fi construit sediul în care se va muta definitiv Judecătoria Buzău, precum și un bloc de locuințe de serviciu destinate medicilor din alte zone ale țării care vin să profeseze la Buzău.

Un prim pas în direcția concretizării acestui proiect a fost făcut în sedința din această dimineață a Consiliului Județean, în cadrul căreia a fost aprobat un proiect ce prevede darea în administrarea Ministerului Justiției a unei suprafețe de 4.000 de metri pătrați din terenul aflat în curtea fostei maternități, în vederea construirii sediului Judecătoriei, care funcționează în prezent în incinta unui centru comercial din oraș. Buzăul a fost inclus într-un program derulat de Ministerul Justiției și Compania Națională de Investiții, ce vizează construirea de sedii noi pentru instanțele locale, iar o condiție necesară pentru implementarea proiectului era aceea ca terenul aferent să se afle în administrarea Ministerului Justiției, fapt pentru care a fost adoptat proiectul de hotărâre supus la vot în sedința de azi.

 

Restul suprafeței de teren de pe bulevardul Gării rămâne în continuare în administrarea Consiliului Județean, care a luat deja decizia în privința viitoarei destinații. Președintele instituției a confirmat că aici, în imediata vecinătate a viitorului sediu al Judecătoriei, va fi construit un bloc de locuinte de serviciu pentru medicii care vin să proferseze la Buzău.

Petre Emanoil Neagu a subliniat că nu va fi vorba de locuințe sociale, construite prin ANL, ci de locuințe de serviciu, pe care administrația locală le va pune la dispoziție medicilor. Aceasta va fi o nouă masură pentru atragerea de specialiști, în vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul SJU Buzău. Președintele Consiliului Județean a subliniat totodată avantajele de care medicii vor beneficia în urma viitoarei investiții. „În primul rând se află în vecinătatea unor secții exterioare importante ale Spitalului Județean, cum ar fi Maternitatea, secția de Boli Infecțioase, Oncologia, iar până la spital se poate ajunge usor, fie cu transportul în comun, fie cu mijloace proprii, nefiind vorba de o distanță foarte mare. În plus, zona nu se află la marginea orașului, este aproape de Centru, are în vecinătate școli, grădinițe, piața și centre comerciale, deci oferă toate facilitățile”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

 

Tot în ședința de azi, și tot ca o măsură de atragere a medicilor la Spitalul Județean, a fost aprobat și proiectul care prevede acordarea în continuare de stimulente financiare pentru medicii nou angajați ai unității sanitare. Măsura era deja în vigoare de mai multă vreme, însă a fost necesară o nouă hotărâre care să aprobe majorarea sumei acordate, dat fiind faptul că stimulentele sunt raportate la salariul minim, iar acesta a crescut la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie.

Prin urmare, medicii nou angajați la SJU Buzău vor beneficia, de luna viitoare, de stimulente financiare lunare de 3.800 de lei, reprezentând valoarea a două salarii minime brute. Stimulentele vor fi acordate pe o perioadă de șase luni, iar medicii care beneficiază de acești bani trebuie să ramână sa lucreze cel puțin doi ani în cadrul spitalului.

Hotărârea adoptată azi mai prevede că, anual, pot beneficia de aceste stimulente cel mult 10 medici nou angajați, iar în cazul în care aceștia își încetează contractul cu spitalul mai devreme de doi ani, vor fi obligați să restituie sumele primite.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*