Toți medicii nou angajați la SJU Buzău vor primi stimulente financiare

11 noiembrie 2021 | 0 comentarii |

Consiliul Județean a eliminat prevederea care limita la 10 numărul celor care puteau beneficia de acest avantaj, având în vedere că unitatea medicală are nevoie de cel puțin 20 de noi specialiști pentru a-și completa echipa.

 

În urmă cu mai bine de trei ani, Consiliul Județean și conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău au decis să acorde unele stimulente financiare medicilor care vin să lucreze în cadrul unității medicale, în încercarea de a atrage specialiști pentru a mai reduce din criza de personal. Câteva luni mai târziu, prevederile au fost modificate la propunerea conducerii spitalului, luându-se decizia ca aceste stimulente să fie acordate doar medicilor care se angajau în secțiile în care există deficit de personal.

La începutul anului 2018, o nouă hotărâre în acest sens a fost aprobată de Consiliul Județean, prin care se stabilea ca medicii nou angajați în secțiile cu deficit de personal să primească, timp de șase luni, stimulente echivalente cu valoarea a două salarii minime brute. Aceeași hotărâre stabilea un număr maxim de 10 beneficiari care puteau primi aceste stimulente, și nu se poate spune că măsura acordării acestor beneficii a rezolvat integral problema crizei de medici cu care spitalul se confruntă, de mai mulți ani.

 

Totuși, în această perioadă, numărul medicilor nou angajați l-a depășit pe cel estimat, iar Consiliul de Administrație al spitalului a reanalizat situația legată de acordarea stimulentelor financiare. S-a considerat astfel că este inechitabil pentru unii specialiști nou angajați să nu beneficieze de aceste stimulente, dat fiind că se atinsese pragul maxim de 10 medici, prevăzut în hotărârea Consiliului Județean din ianuarie 2018.

Prin urmare, conducerea unității medicale a solicitat administrației județene, printr-un referat, eliminarea aliniatului care stabilea acest prag, iar consilierii județeni au dat curs astăzi acestei cereri. Printr-o nouă hotărâre, adoptată în această dimineață, s-a renunțat la plafonarea numărului de medici nou angajați care pot beneficia de aceste stimulente. Astfel, specialiștii angajați mai recent în secțiile cu deficit de personal vor primi stimulentele la fel ca și colegii lor, iar prin eliminarea respectivului aliniat se speră că vor fi atrași mai mulți medici.

 

Așadar, orice medic nou angajat în secțiile cu deficit de personal din cadrul SJU Buzău va beneficia, timp de 6 luni de la data angajării, de stimulentele financiare a căror valoare a rămas echivalentă cu două salarii minime brute cumulate. Pentru a se evita specularea acestei oportunități, medicii au obligația de a semna, la angajare, un document prin care își asumă responsabilitatea de a rămâne să lucreze în cadrul spitalului buzoian cel puțin doi ani, iar în caz contrar se obligă să restituie integral stimulentele financiare încasate.

Cel mai recent, SJU Buzău a scos la concurs 23 de posturi de medici pe secții cu deficit de personal, rămase neocupate în contestul actualei situații pandemice, în ciuda acordării respectivelor stimulente. Doar doi candidați s-au arătat interesați să se alăture echipei de specialiști din SJU Buzău, aceștia devenind recent angajați ai unității medicale, după ce au promovat concursurile, așa că vor beneficia de stimulentele acordate de Consiliul Județean.

 


Adaugati un comentariu


 

*