S-au modificat criteriile de acordare a stimulentelor financiare pentru medicii nou angajati la SJU Buzau

Modificarea a fost facuta de Consiliul Judetean, la sugestia conducerii spitalului, care considera ca stimulentele trebuie acordate prioritar medicilor care vin sa se angajaze in sectiile unde exista criza de personal.

 

spital buzauIn sedinta din aceasta dimineata, Consiliul Judetean Buzau a adoptat o hotarare care aduce unele modificari unui act similar care stabilea acordarea de stimulente financiare pe o perioada de sase luni medicilor nou angajati de la Spitalul Judetean. Modificarea hotararii adoptate in luna februarie a acestui an a fost facuta la sugestia conducerii unitatii medicale, care a solicitat ca stimulentle financiare stabilite pentru anul in curs sa fie acordate cu prioritate medicilor care vin sa se angajeze in sectiile cu deficit de personal. Prin urmare, articolul care facea referire la conditiile in care medicii nou angajati pot primi stimulente financiare a fost modificat, forma sa actuala prevazand ca acordarea stimulentelor financiare este limitata la un numar de 10 medici nou angajati in 2017, cu prioritate in sectiile deficitare ale unitatii medicale si cu acordul Consiliului de Administratie.

Stimulentele financiare sunt in limita a doua salarii minime brute pe tara si se acorda pe o perioada de sase luni, medicilor nou angajati la spitalul buzoian, cu conditia ca acestia sa ramana aici cel putin doi ani.

 

Consiliul Judetean buzauLa scurt timp dupa adoptarea acestei hotarari, in sedinta din luna februarie, unitatea medicala a demarat o noua sesiune de examene pentru ocuparea unor posturi de medici, scotand la concurs 21 de posturi, pentru care nu s-au inscris decat opt candidati. Toti medicii care au participat pana aum la concursurile de angajare au promovat fara probleme, odata cu angajarea in cadrul Spitalului Judetean, urmand sa beneficieze si de stimulentele finaciare din partea administratiei locale.

Conducerea spitalului este insa de parere ca stimulentele trebuie acordate, prioritar, medicilor angajati in secriile cu deficit de personal, iar in acest sens a notificat Consiliul Judetean, pentru a opera aceasta modificare in hotararea adoptata in acest sens. Consilierii judeteni au considerat ca aceasta modificare e necesara tocmai pentru a se atinge scopul final, mai exact completarea numarului de medici specializati in sectiile cu deficit de personal, fapt pentru care au votat in unanimitate proiectul aflat pe ordinea de zi a sedintei de azi.

 

Marilena Dobrescu

Marilena Dobrescu

Tot in sedinta de astazi ar fi urmat sa fie validat mandatul de consilier judetean al directorului spitalului din Smeeni, Marilena Dobrescu, care ar fi trebuit sa il inlocuiasca pe fostul consilier Cornel Diaconita, care si-a dat demisia din aceasta functie, intrucat a fost numit consilier al prefectului Carmen Ichim. Demisia lui Diaconita, care astfel devenise incompatibil cu functia de consilier judetean, a fost aprobata azi, iar fostii sai colegi au aprobat incetarea mandatului acestuia.

Urmatorul punct pe ordinea de zi era validarea mandatului Marilenei Dobrescu, al carei nume era urmatorul pe lista PSD pentru functia de consilier judetean, insa proiectul a fost retras in ultimul moment, urmand sa fie supus la vot in sedinta urmatoare. Motivul – directorul spitalului Smeeni nu vrea sa aiba probleme, asa ca inainte de a accepta calitatea de consilier judetean a adresat o solicitare Agentiei Nationale de Integritate, pentru ca institutia sa ii comunice daca functia pe care o detine in cadrul unitatii medicale este compatibila cu cea de consilier judetean. Marilena Dobrescu a dorit astfel sa se asigura ca numirea sa pe locul ramas vacant se va face respecatand prevederile legale si, in consecinta, proiectul privind validarea mandatului sau a fost amanat pana la primirea unui raspuns oficial de la ANI.

 


Adaugati un comentariu


 

*