Organigrama actualizata a SJU Buzau si o noua rectificare bugetara, aprobate in ultima sedinta a Consiliului Judetean

15 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Totodata, consilierii judeteni au luat in discutie o problema dureroasa cu care se confrunta Spitalul Municipal Ramnicu Sarat, care a ramas de curand fara niciun medic radiolog.

 

maternitate (36)2016-05-19 10.58.24In urma cu putin timp s-a incheiat ultima sedinta ordinara din acest an a Consiliului Judetean, sedinta care s-a desfasurat intr-o atmosfera ceva mai degajata, avand in vedere apropierea Sarbatorilor de Iarna, dar si datorita faptului ca asupra consilierilor nu s-a mai facut simtita presiunea campaniei electorale.

Printre cele 20 de proiecte aflate pe ordinea de zi s-au aflat si doua care au facut referire directa la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. Ambele au fost aprobate, la fel ca si celelalte proiecte supuse dezbaterii in sedinta de astazi.

Primul proiect care a vizat Spitalul Judetean s-a referit la o a sasea rectificare a bugetului acestei institutii,  in urma unei adrese inaintata in acest sens de conducerea unitatii medicale, care a solicitat suplimentarea cu 250.000 de lei a sumei alocate unitatii medicale aflata in subordinea Consiliului Judetean din punct de vedere administrativ.

Solicitare a fost justificata prin faptul ca, dupa darea in folosinta a noii maternitati, cheltuielile cu utilitatile au inregistrat cresteri semnificative, iar cu bugetul aprobat la inceputul acestui an nu se mai poate face fata acestor noi cheltuieli. Pentru a se evita situatia neplacuta a sistarii unor servicii, ca urmare a neplatii utilitatilor de catre unitatea medicala, suma solicitata a fost aprobata astazi cu unanimitate de voturi.

 

consiliul judeteanCelalalt proiect s-a referit la aprobarea formei actualizate a numarului de personal, organigramei si statului de functii la Spitalul Judetean, masura necesara, in contextul in care, pe parcursul acestui an, la nivelul unitatii medicale s-au facut mai multe angajari de personal medical, nemedical si auxiliar.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, la ora actuala, la nivelul unitatii medicale existand un numar de 1.574 de posturi.

Medicii care au sustinut si promovat in ultima perioada examenul pentru posturile scoase la concurs si-au inceput deja activitatea, iar in prima luna a anului viitor, Spitalul Judetean va mai scoate la concurs 114 de posturi pentru  angajarea de personal medical. Claudiu Damian, managerul SJU, a confirmat ca „la inceputul anului viitor, in luna ianuarie, va fi organizat concurs pentru peste 100 de locuri vacante pentru asistenti medicali, infirmiere si ingrijitoare. Posturile propuse pentru concurs de Spitalul Judetean si prezentate Consiliului Judetean sunt pentru mai multe sectii, inclusiv UPU, dar si pentru Centrul Medical Parscov, care urmeaza sa se deschida la inceputul anului 2017 si pentru care este nevoie de 17 asistenti medicali si ingrijitoare”.

Dintre cei 1.574 de angajati, cat are in prezent spitalul, patru sunt incadrati pe functii de conducere, 177 sunt medici si 767, cadre medii. La categoria personal auxiliar sanitar sunt incadrati 421 de angajati, iar la categoria muncitori figureaza 57 de angajati. Organigrama mai include un numar de 13 medici din afara unitatii, care efectueaza garzi la spital, precum si un medic cu competente limitate.

 

Raul Florescu

Raul Florescu

La finalul sedintei de astazi, consilierul liberal ramnicean Raul Florescu a adus in atentia Consiliului Judetean o problema dureroasa pentru Spitalul Municipal Ramnicu Sarat care, desi nu se afla in subordinea administratiei judetene, are nevoie de sprijin pentru a putea functiona la parametri optimi.

Raul Florescu a precizat ca, la acest moment, unitatea medicala nu mai dispune de niciun medic radiolog, iar activitatea in sectia respectiva risca sa fie suspendata, desi este dotata cu aparatura performanta, fapt care va avea repercusiuni si asupra modului in care sunt rezolvate urgentele la unitatea medicala si, prin extindere, si asupra Spitalului Judetean, care ar trebui, in aceste conditii, sa preia si cazurile care ar putea fi rezolvate la Ramnicu Sarat. O alta problema semnalata de Raul Florescu se refera la Sectia de Ingrijiri Paliative care, in opinia consilierului, este amplasata in mod neadecvat, intre sectia de Obstetrica-Ginecologie si cea de Neonatologie.

 

CT - RSPresedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, i-a amintit consilierului liberal ca unitatea medicala de la Ramnicu Sarat se afla in subordinea primariei din municipiu, dar a precizat ca, daca de anul viitor, legislatia va permite administratiei judetene sa se implice mai mult in aceasta problema, in cazul in care autoritatile locale ramnicene vor solicita acest lucru, o va face cu siguranta.

Fiind ultima sedinta din an, consilierii judeteni au fost intampinati, la iesirea din institutie, de un grup de colindatori veniti din Gura Teghii, care au sustinut un scurt spectacol de colinde pe platoul din fata Consiliului Judetean si le-a urat consilierilor Sarbatori Fericite si un An Nou mai bun, mai prosper, atat pentru ei si familiile lor cat si pentru locuitorii intregului judet.

 

 GALERIE FOTO URATORI:

 


Adaugati un comentariu


 

*