Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov a fost inaugurat

Consiliul Județean Buzău a investit aproximativ 350.000 de euro pentru reabilitarea clădirii fostului spital din localitate și dotarea cu mobilier și aparatură a unității medicale.

 

La șapte ani după ce fostul spital de la Pârscov a fost închis pe vremea guvernării Boc, locuitorii de pe Valea Buzăului au, din nou, la dispoziție, începând de astăzi, o unitate medicală căreia i se pot adresa pentru diferite probleme de sănătate. Sunt, astfel, scutiți de efortul de a face un drum până la Ambulatoriul de Specialitate sau la Spitalul Județean din Buzău pentru problemele de sănătate care nu constituie urgențe majore.

În această dimineață a fost inaugurat noul Centru de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, care funcționează în sediul fostului spital închis în 2011, sediu care a fost reabilitat și modernizat. Noua unitate medicală a fost totodată dotată cu mobilierul și apararură medicală modernă, necesare desfășurării activității medicale care va fi acordată atât în regim ambulatoriu cât și cu internare de zi.

 

Consiliul Județean a investit aproximativ 350.000 de euro pentru inaugurarea noului centru care funcționează ca secție exterioară a Spitalului Județean, inaugurare care a fost întârziată câteva luni din cauza lipsei de interes din partea medicilor care ar fi trebuit să lucreze aici.

În cele din urmă, problema s-a rezolvat prin angajarea unor medici cu contract pe perioadă determinată, fiind asigurat totodată și personalul medical auxiliar necesar bunei desfășurări a activității de aici.

Momentul mult așteptat a sosit în această dimineață, când Centrul Medical Multifuncțional de la Pârscov a fost deschis oficial, în prezența președintelul Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și a celor doi vicepreședinți, Adrian Petre și Romeo Lungu, a managerului SJU Buzău, Claudiu Damian, însoțit de directorul medical, dr. Dragoș Porumb și directorul  de îngrijiri Luminița Turcu, a primarului din Pârscov, Daniel Mihai, precum și a personalului din cadrul noului centru.

 

Invitații au făcut un tur al unității medicale, vizitând cabinetle de specialitate și saloanele în care se vor face internări de zi, prilej cu care au constatat că totul este pregătit pentru primirea și primilor pacienți și acordarea serviciilor medicale de care acștia vor avea nevoie. Pe lângă investiția de aproximativ 350.000 de euro făcută de administrația județeană, un sprijin a venit și din partea investitorilor chinezi de la societatea Lemnking din Pârscov, care au oferit o sponsorizare pentru construirea gardului și porții centrului de sănătate.

Petre Emanoil Neagu a declarat că centrul medical de la Pârscov este a doua unitate medicală deschisă în județ, după noua maternitate din Buzău, anunțând că de acum înainte, investițiile se vor canaliza spre modenizarea și extinderea Blocului Operator și secției UPU de la Spitalul Județean.

 

Am inaugurat, astăzi, la începutul primaverii, Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov! Așa cum am promis, locuitorii de pe Valea Buzăului pot beneficia acum de servicii medicale de calitate, aproape de locuințele lor și în cele mai bune condiții! Fostul spital de la Pârscov a fost reabilitat și utilat cu aparatură și mobilier, în urma unei investiții de aproximativ 350.000 euro și va avea 5 secții: ORL, Obstetrică-ginecologie, Mică Chirurgie, Pediatrie și Medicină internă”, aspus președintele Petre Emanoil Neagu, menționând că învestițiile în sănătate rămân o prioritate pentru Consiliul Județean Buzău.

Acesta a subliniat că noul centru medical va asigura servicii de sănătate pentru aproximativ 23.000 de localnici din Pârscov și din localitățile învecinate, servicii de care asigurații vor beneficia gratuit.

 

Managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, a făcut unele precizări despre modul în care va funcționa centrul de sănătate, specificând faptul că nu este vorba de o unităte medicală cu secție de primiri urgențe și cu serviciu de gardă asigurat permanent.

Pentru a beneficia de serviciile medicale oferite în cadrul celor cinci secții, pacienții trebuie mai întâi să treacă pe la medicul de familie, care le va elibera un bilet de trimitere, iar în baza acestui bilet, asigurații vor fi tratați gratuit. În cazul persoanelor neasigurate sau al celor care se vor prezenta la centru dorind să fie tratați imediat, fără a trece în prealabil pe la medicul de familie, serviciile medicale vor fi oferite contra cost, conform tarifelor stabilite de Spitalul Județean și Consiliul Județean.

 

Claudiu Damian a mai precizat că în centrul de la Pârscov se vor face doar internări de o zi, iar cazurile mai grave, care necesită o perioadă mai îndelungată de spitalizare vor fi trimise cu  ambulanța din dotarea unității la SJU Buzău. „Nu va fi ca la spital, unde pacientul vine la secția de urgențe pentru că se simte rău, și este consultat și tratat. Servicile medicale vor fi acordate doar pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie, sau contra cost, în cazul în care pacientul nu este asigurat sau dorește să fie consultat imediat, în momentul acela, fără să treacă pe la medicul de familie. Bineînțeles, cazurile sociale vor fi tratate gratuit, dar pacienții trebuie să înțeleagă că centrul nu dispune de unitate de urgențe și nici nu are asigurată permanența prin gărzi, deci nu se vor putea prezenta oricum, ci doar cu bilet de trimitere sau plătind consultația”, a mai explicat managerul SJU Buzău.

 

Conform managerului Damian, centrul, care asigură servicii medicale în cinci specialități, respectiv ORL, Obstetrică-Ginecologie, Mică Chirurgie, Pediatrie și Medicina internă, la momentul inaugurării unității medicale fiind încadrați medici pentru primele trei secții enumerate, iar în perioada următoare se vor încadra medici și pentru celelalte două secții.

De altfel, în această dimineață, SJU Buzău a publicat rezultatele ultimului consurs de angajare a unor medici pe perioadă determinată pentru posturile vacante de la Pârscov. Este vorba de medicul primar chirurg Nicolae Micu, încadrat la cabinetul de Chirurgie și de medicul primar OG Ion Tudos, încadrat la cabinetul de Obstetrică – Ginecologie. Acestora li se adaugă medicul Al Hrachi Hassan, care va asigura servicii medicale la cabinetul ORL, în urma promovării unui concurs similar, organizat anterior.

 

GALERIE FOTO:


Adaugati un comentariu


 

*