Patru medici interesați de posturile pe perioadă determinată scoase la concurs de SJU Buzău

17 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

Doi dintre candidații care și-au depus dosarele pentru a participa la concurs au optat pentru posturile de la Pârscov.

 

Săptămâna aceasta s-a încheiat perioada depunerii dosarelor de candidat pentru cele cinci posturi de medici cu contract pe perioadă determinată pe care Spitalul Județean de Urgență Buzău le-a scos recent la concurs. Este o nouă încercare de a acoperi, fie și temporar, necesarul de medici din secțiile cele mai afectate de criza de personal și mai ales din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional Pârscov, care va funcționa, de luna viitoare, ca secție exterioară a celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ.

A urmat etapa selecției dosarelor, în urma căreia au fost făcute publice numele medicilor care vor participa la concursul a cărui dată urmează să fie stabilită de conducerea SJU.

Astfel, pentru cele cinci posturi pe perioadă determinată scoase la concurs și-au manifestat interesul patru medici, ale căror dosare au fost aprobate și urmează să susțină examenul de angajare la care fiecare dintre ei va concura, singur pe post.

 

Trei dintre cele cinci posturi sunt la Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, care are nevoie de medici pentur a putea fi dat în folosință, iar doi dintre candidații care s-au înscris la concurs au optat pentru aceste posturi.

Este vorba de postul de medic specialist obstetrică-ginecologie pentru cabinetul din cadrul centrului de sănătate, post pentru care candideaza dr. Eugenia Mazâlu, și postul de specialist ORL, pentru care și-a depus dosarul medicul AL Hrachi Hassan.

În cadrul aceluiași centru a mai fost scos la concurs un post de medic specialist în Chirurgie Generală, însă niciun candidat nu și-a depus dosarul pentru acest post.

Celelalte două posturi pe perioadă determinată scoase la concurs sunt în cadrul secțiilor din sediul central al SJU Buzău, pentru secția UPU-SMURD și cea de Medicină Internă. Și pentru aceste posturi s-au înscris doi candidați, ale căror dosare au fost admise și urmează să susțină examen pentru a fi încadrați.

 

Astfel, pentru postul de medic specialist în Medicina Internă din cadrul Secției Medicină Internă a SJU Buzău va candida dr. Gabriela Alina Vizitiu, în timp ce pentru postul de la UPU-SMURD va susține concurs medicul de familie Gabriela Badea.

Unitatea medicală nu a fixat înca data sau datele la care vor avea loc examenele, însă acestea trebuie să fie organizate pâna la data de 4 februarie, în termen de 30 de zile de la data publicarii anunțului de angajare.

Reamintim că unitatea medicală a mai scos la concurs, în luna octombrie, 17 posturi de medici cu contract pe perioadă nedeterminată, însă campania s-a dovedit un eșec, mai întâi din cauza numărului mic de candidați înscriși, apoi din cauza faptului că unul dintre aceștia și-a retras dosarul cu câteva zile înainte de data examenului, iar un altul nu a reușit să pormoveze examenul susținut la Institutul Matei Balș din Capitală.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*