O nouă „strigare” pentru ocuparea posturilor de medici vacante la Centrul de Sănătate Pârscov

Spitalul Județean Buzău va organiza un nou concurs pentru cele două locuri de medici specialiști rămase neocupate, astfel încât noua unitate medicală să aibă completă schema de personal.

 

La o lună și jumătate de la inaugurare, Centrul de Sănătate Multifuncținal de la Pârscov nu funcționează încă la întreaga sa capacitate.

Cabinetele de Pediatrie și Medicină internă nu și-au putut începe activitatea, odată cu inaugurarea centrului, la data de 1 martie, pentru că nu au, încă, medici specialiști.

Deschiderea oficială a noii unități medicale, care funcționează ca secție exterioară a SJU Buzău, a fost amânată mai multă vreme, tocmai din cauza lipsei de medici interesați să lucreze aici. Așa că centrul a fost inaugurat imediat ce conducerea SJU Buzău a reușit încadrarea, chiar și pe o perioadă determinată, a trei medici specialiști pentru cabinetele de Mică Chirurgie, Obstetrică-ginecologie și ORL. Centrul funcționează astfel la 60% din capacitate, pentru că cele două posturi de medic pediatru și medic medicină internă nu au fost încă ocupate, deși au fost scoase la concurs de mai multe ori.

 

Dar oamenii din zonă au nevoie de acești specialiști, unitatea medicală este reabilitată, modernizată și dotată, așa că SJU Buzău va organiza, în perioada următoare, un nou concurs de angajare pe perioadă determinată, pentru a completa schema de personal a centrului medical de la Pârscov. Potrivit anunțului de angajare, până la data de 22 aprilie sunt deschise înscrierile pentru posturile vacante de medic specialist pediatru și medic specialist medicină internă în cadrul centrului de la Pârscov, pe o perioadă determinată.

Dosarele pot fi depuse la Serviciul de Resurse Umane al SJU Buzău, iar taxa de participare la concurs este de 150 de lei.

Data examenului nu a fost încă stabilită cu exactitate, însă acesta va avea loc până la jumătatea lunii mai, desigur, dacă de această dată vor exista candidați interesați pentru cele două posturi.

În anunțul referitor la scoaterea la concurs a celor două posturi vacante se precizează că perioada de valabilitate a contractelor va fi de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire după expirarea acestui termen.

 

Dosarele de înscriere la concurs, care se pot depune până la sfârșitul acestei săptămâni, trebuie să conțină o cerere în care candidatul menționează postul pentru care doresc să candideze, o copie a diplomei de licență și certificatul de medic specialist, precum și o copie a certificatului de membru al Colegiului Medicilor, cu viza pe anul în curs. De asemenea, la dosar mai trebuie atașat certificatul de cazier judiciar, o dovadă care să ateste că titularul nu a fost sancționat de organizația profesională acte doveditoare pentru calcularea punctajului, certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic și psihic pentru postul pentru care candidează, chitanța de plată a taxei de participare și o copie după actul de identitate.

Tematica de concurs va fi cea de medic specialitatea medicina interna, respectiv, pediatrie, publicată pe site-ul Ministerului Sănătății.

Relații suplimentare pot fi obținute la Serviciul Resurse Umane al SJU Buzău, la tel. 0238/720.689 int. 166.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*