Doar șase medici înscriși pe cele 31 de locuri vacante scoase la concurs de SJU Buzău

Perioada depunerii dosarelor a expirat, iar în perioada următoare se vor stabili datele concursurilor de ocupare a posturilor pentru care există candidați.

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău a anunțat scoaterea la concurs a unui număr de 31 de posturi de medici, la aproximativ un an după ce unitatea medicală a fost nevoită să amâne ultimul mare concurs de angajare, din cauza pandemiei. Locurile vacante existente la momentul respectiv au rămas neocupate din această cauză, așa că au fost scoase din nou la concurs, între timp adăugându-li-se alte 20 de locuri vacantate în diferite secții ale spitalului, în urma pensionării unora dintre specialiști sau din alte motive. Conducerea unității medicale a făcut eforturi constatnte pentru atragerea unor medici tineri, dar pandemia a împiedicat atragerea lor pe perioadă determinată, în perioada în care concursurile de angajare au fost suspendate. Odată deblocate angajările, toate posturile vacante au fost scoase la concurs, iar zilele trecute s-a încheiat perioada de înscriere pentru posturile scoase la concurs la în prima decadă a acestei luni. Deocamdată au fost depuse doar șase dosare la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, iar acestea vizează patru din cele 31 de posturi scoase la concurs, pentru două dintre ele fiind depuse câte două dosare.

 

Astfel, pentru postul vacant de medic specialist chirurg, disponibil în Secția Chirurgie Generală a SJU s-au înscris doi candidați, la fel ca și în cazul postului de specialist în cadrul Secției Medicină Internă. Două dintre dosarele depuse sunt incomplete, dar candidații mai au la dispoziție câteva zile pentru a depune și documentele care lipsesc, în caz contrar dosarele urmând a fi respinse, ceea ce înseamnă că nu vor mai putea susține examenul pentru postul vizat, cel puțin în această sesiune.

Un alt dosar a fost depus pentru postul de rezident ultimul an în Secția Urologie, iar pentru unul din cele două posturi de medic specialist gastroenterolog din cadrul Compartimentului Gastroenterologie și-a manifestat interesul un singur candidat. Managerul spitalului, Claudiu Damian, spune că „imediat ce va exista posibilitatea legală, posturile rămase neocupate vor fi scoase din nou la concurs, iar între timp vom încerca să avem și mai multe posturi pentru rezidenți, în speranța că dacă vor veni la noi în ultimul an, se vor convinge că le oferim condiții bune de evoluție profesională și vor rămâne la Buzău”.

 

Prin urmare, SJU Buzău în perioada următoare, SJU Buzău va organiza concursuri de angajare pentru patru posturi de medici, la care ar putea participa cei șase candidați care și-au depus dosarele de înscriere, în cazul în care și cei doi specialiști cu dosare incomplete le vor completa la timp.

Concursurile pot avea loc între 30 și 90 de zile de la data publicării anunțului de angajare, ceea ce înseamnă că, acestea pot fi organizate începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, până aproape de jumătatea lunii iunie. Managerul Damian spune că „se vor face eforturi pentru ca în cel mai scurt timp să se constituie comisiile de examen și să se organizeze aceste concursuri, întrucât este nevoie de medici în spital, ca de aer”.

Așadar, nevoia de medici rămâne mare la nivelul unității medicale, astfel că se vor organiza în continuare astfel de concursuri, în încercarea de a se completa echipa de specialiști de care unitatea medicală are nevoie.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*