Doi medici noi se vor alătura echipei de specialiști a SJU Buzău

24 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Deși în anunțul de angajare publicat de unitatea sanitară erau disponibile 23 de posturi, majoritatea locurilor rămân în continuare neocupate.

 

La începutul acestei luni Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău publica un anunț privind organizarea unei noi sesiuni de examen pentru ocuparea a 23 de posturi de medic pentru care se caută titulari de câțiva ani de zile. Din păcate, de fiecare dată, la concursurile organizate s-au înscris mult mai puțini medici decât ar fi nevoie, astfel că posturile rămase neocupate au fost scoase din nou la concurs după câteva luni. Anul trecut, organizarea concursurilor de angajare a fost sistată timp de câteva luni din cauza pandemiei, iar când situația epidemiologică s-a mai îmbunătățit, procedurile au fost reluate, însă cu aceleași rezultate.

Cea mai recentă „strigare” s-a făcut la începutul acestei luni și se pare că va fi ultima din acest an, fiind scoase din nou la concurs 23 de posturi de medic vacante care ar fi necesar să fie ocupate pentru completarea schemei de personal a spitalului. Termenul limită pentru depunerea dosarelor a fost 18 septembrie, după care a urmat etapa de selecție și publicarea listei cu dosarele aprobate.

 

Din păcate, angajații de la Serviciul de Resurse Umane al spitalului nu au avut foarte mult de lucru în această etapă, deoarece au fost depuse doar două dosare. Ambele au întrunit criteriile și au fost aprobate fără probleme, urmând acum să fie fixate datele la care candidații vor susține examenul de angajare.

Cei doi candidați sunt un medic specialist în Medicină Internă care a aplicat pentru postul din cadrul Secției de Medicină Internă în data de 14 septembrie și un specialist pediatru, care și-a depus dosarul pentru postul din cadrul Secției UPU-SMURD pe 17 septembrie, cu o zi înaintea termenului limită.

Nici de această dată, cele patru posturi de chirurg, ORL-ist, pediatru și internist din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov nu au suscitat niciun interes, unitatea continuând să funcționeze cu schema incompletă de personal de trei ani și jumătate, încă de la înființare.

 

Urmează acum să fie stabilite datele pentru susținerea celor două examene, care pot fi organizate începând cu luna viitoare până, cel târziu, la începutul lunii decembrie. În ceea ce privește celelalte 21 de posturi, acestea urmează să fie scoase din nou la concurs după câteva luni, imediat ce legea va permite organizarea unei noi sesiuni de examene.

Mai mult succes au avut posturile de personal nemedical și postul de autopsier debutant scoase la concurs luna aceasta, 4 din cele 5 posturi fiind ocupate după susținerea probelor scrise și a interviului. Astfel, postul de autopsier debutant la Serviciul de Anatomie Patologică a fost ocupat de un candidat care a obținut punctajul final de 93,25, iar cel de muncitor necalificat la Serviciul de Aprovizionare a fost ocupat de un candidat cu punctajul final de 72,5 puncte. De asemenea, postul de economist gradul I la Serviciul Financiar contabilitate a fost ocupat de un candidat notat cu 75,58 de puncte, în timp ce postul de asistent social debutant a fost adjudecat cu 82,4 puncte, fiind singurul pentru care a existat concurență de doi pe loc până la final. În ceea ce privește postul de referent de specialitate gradul III la Serviciul Achiziții Publice, acesta a rămas neocupat, după ce toți cei trei candidați înscriși au fost respinși după ce au susținut proba scrisă, niciunul nereușind să obțină cel puțin 50 de puncte, baremul minim pentru promovare.


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*