Medicul Mihai Craiu, printre amfitrionii Galei Societății Civile

24 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Acesta a făcut parte din echipa care a jurizat proiectele pe sănătate și se va afla în studioul de la Rock FM cu ocazia anunțării câștigătorului marelui premiu al Galei.

 

Dr. Mihai Craiu

A rămas mai puțin de o săptămână până când vor fi anunțați câștigătorii ediției din acest an ai Galei Societății Civile, eveniment care va avea loc joi, 30 septembrie, cu începere de la ora 19.00.

La fel ca anul trecut, momentul nu va mai fi marcat de tradiționala festivitate găzduită de Teatrul Național din București, anunțarea marelui câștigător urmând a se face în cadrul unei emisiuni speciale la Rock FM. Este vorba de emisiunea Evening Glory, iar gazda evenimentului va fi realizatorul Răzvan Exarhu, care îi va avea alături în studio pe câțiva invitați de marcă. Este vorba de patru personalități cunoscute în domeniile lor de activitate, care au făcut parte din juriul ediției din acest an a Galei Societății Civile.

Unul dintre invitați este medicul Mihai Craiu, care a jurizat cele 24 de proiecte depuse în cadrul secțiunii Sănătate a ediției din acest an. Cu o experiență medicală de peste 30 de ani, dr. Mihai Craiu este unul dintre cei mai cunoscuți medici pediatri, fiind specializat în bolile respiratorii ale copiilor.  Deține funcția de președinte al secției de Pneumologie Pediatrică în cadrul Societății Române de Pneumologie și este membru al Senatului Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, iar proiectul său educațional, „Spitalul Virtual pentru Copii”, a strâns peste 220.000 de urmăritori, obținând mai multe premii internaționale.

 

Un alt amfitrion al galei va fi prodecanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universității din Bucureşti, Smaranda Witec, lector doctor în sociologie și președinte al Structurii Teritoriale București a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România. Specializată în servicii sociale, protecţia copilului, asistenţa refugiaţilor, delincvenţă şi formarea profesioniştilor în asistenţă socială şi din domeniile conexe, aceasta a făcut parte din juriul ediției actuale a Galei Societății Civile, evaluând proiectele înscrise în secțiunea Servicii de asistență socială.

Al treilea invitat în studioul de la Rock FM va fi Vlad Tăușance, manager de dezvoltare în cadrul fundației Friends For Friends. În ultimii 10 ani a dezvoltat proiecte de comunicare și marketing pentru sectorul non-profit și zona antreprenorială. A coordonat în calitate de director artistic dosarul orașului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, iar pentru a 19-a ediție a Galei Societății Civile, a jurizat secțiunea Premiul Special pentru Inovație.

 

Ultimul, dar  nu cel din urmă amfitrion va fi Paul Anghelescu, unul din realizatori emisiunii „România, te iubesc!”. Pe lângă contribuția adusă la succesul acestei emisiuni, a mai  realizat reportaje speciale din Nepal, Atena și Istanbul, iar la această ediție a galei a jurizat cele 14 proiecte din secțiunea Servicii de asistență socială.

Pentru ediția din acest an, organizatorii galei au încheiat un parteneriat cu Ashoka România, cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale. Aceasta va oferi Premiul pentru Impact Social, unui proiect „capabil să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare persoană să fie un creator de schimbare, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale”. Premiul va merge către organizația cea mai apropiată de aceste valori, luând în considerare relevanța, obiectivele atinse, durabilitatea și nivelul de schimbare socială al proiectelor organizațiilor participante, dar și cel mai accelerat mod de a produce schimbări sistemice sustenabile.

În perioada 8 aprilie – 27 mai, în competiția Gala Societății Civile 2021 au fost înscrise 205 inițiative dintre care  162 de proiecte, 12 programe și 31 de campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate de către 52 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, medici, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat.

 


Adaugati un comentariu


 

*