Câștigătorii Galei Societății Civile din acest an vor fi anunțați într-o transmisie live

14 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Evenimentul grandios care avea loc în fiecare an pentru decernarea premiilor galei va fi înlocuit de această dată cu o transmisie live, la radio și online, pentru a respecta regulile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

 

Razvan Exarhu

În ciuda dificultăților întâmpinate pe parcursul acestui an, cel mai amplu proiect care promovează și premiază proiectele non-profit din sectorul organizațiilor non-guvernamentale a continuat și în actualul context pandemic, debutând la data de 25 februaie și urmând a se încheia pe 1 octombrie.

Este vorba de Gala Societății Civile, ajunsă anul acesta la cea de-a 18-a ediție, ai cărei câștigători vor fi anunțați în cadrul unui eveniment cu un format cu totul diferit decât cele din edițiile anterioare. Aceasta, pentru că restricțiile  impuse de epidemie nu mai permit organizarea unui eveniment public de mare amploare, așa că organizatorii s-au orientat către varianta online, extrem de populară în această perioadă.

Astfel, festivitatea de anunțare și premiere a câștigătorilor va avea loc în cadrul unei transmisii live la radio și pe rețelele de socializare, online. Evenimentul va fi găzduite de studioul postului Rock FM, care va avea o emisiune special dedicată. Astfel, bine cunoscuta emisiune Morning Glory a lui Răzvan Exarhu va deveni pe 1 octombrie „Evening Glory. Talk show de bine cu Exarhu” și va fi transmisă cu începere de la ora 19.00.

Alegerea acestui post este motivată și de două inițiative prin care Rock FM a mobilizat societatea civilă pentru a se implica în acțiuni cu caracter umanitar, respectiv campaniile România are sânge de rocker și Bikers for Humanity.

 

Emisiunea specială va fi transmisă live și pe paginile de Facebook, ale Rock FM, emisiunii Morning Glory și Galei Societății Cvile dar și pe pagina evenimentului special creat, câștigătorii ediției din acest an urmând a fi anunțați în direct. Pe lângă acest moment, emisiunea se va constitui și într-o dezbatere în cadrul căreia vor fi prezentate aceste proiecte, cu accent pe beneficiile și schimbările pozitive pe care le generează implementarea lor.

Andreea Gavrilă-Borțun, inițiatorul proiectului Gala Societății Civile, a precizat că „momentul anunţării câştigătorilor galei s-a transformat în cei 18 ani într-o seară dedicată sectorului asociativ, în care aplaudam pe scena Ateneului Român iniţiativele care ne schimbă viaţa şi oamenii din spatele lor. Anul acesta, momentul anunţării câştigătorilor se aude la Rock FM, cu aceeaşi gazdă, Răzvan Exarhu, într-un talk show construit şi produs special pentru câştigători, în care ne-am propus să punem temele acestor proiecte, ce creează contextul unor discuţii mai ample, pe agenda ascultătorilor”.

 

Perioada de înscriere a proiectelor pentru această ediție s-a derulat între 25 februarie și 20 mai, în competiție fiind înscrise 199 de inițiative. Dintre acestea,  160 sunt proiecte în diferite domenii, 20 sunt programe şi 19 campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate în perioada 4 iunie-22 iulie, de către 48 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit şi reprezentanţi ai sectorului privat, care au stabilit câștigătorii ce vor fi anunțați pe 1 octombrie.

Ca urmare a aderării la proiectul Plasti Prix, promovat de The Institute şi Lidl România, trofeele care vor fi înmânate anul acesta câștigătorilor vor fi realizate din plastic reciclat.

Gala Societății Civile a premiat în cele 17 ediții de până acum peste 740 de inițiative cu un impact pozitiv asupra societății, generate de sectorul neguvernamental, proiecte care investesc în România și în viitorul său. În cadrul ediției 2019 a galei au fost înscrise în total 181 de proiecte, dintre care 23 de programe și 14 campanii de comunicare.

 


Adaugati un comentariu


 

*