Aproape 200 de proiecte și campanii în cursa pentru premiile Galei Societății Civile

Dintre acestea, 16 au aplicabilitate în domeniul sănătății, în timp ce alte 10 sunt în domeniul serviciilor de asistență socială.

 

Zilele acestea a expirat termenul pentru depunerea proiectelor pentru ce de-a 18-a ediție a Galei Societăți Civile, care va avea loc în luna septembrie. La această ediție, în cursa pentru un premiu în cadrul galei au fost înscrise 199 de inițiative civice, dintre care 160 de proiecte, 20 de programe și 19 campanii de comunicare.

Cele mai multe înscrieri provin de la organizații din București, care au depus 140 de proiecte, programe și campanii de comunicare, iar pe locul doi se clasează județul Timiș, cu șapte proiecte înscrise. Pe locul al treilea se poziționează județul Brașov, cu cinci înscrieri, urmat de Prahova, cu patru proiecte și, la egalitate, Galați și Suceava, cu câte trei proiecte înscrise. Topul continuă cu alte județe din care s-au primit una sau două înscrieri. Din păcate din listă lipsește anul acesta Buzăul, care nu este reprezentat la gală de nici un proiect sau inițiativă a unei organizații locale.

Organizatorii menționează că, din cele 199 de proiecte, programe și campanii intrate în competiția Gala Societății Civile 2020, 110 dintre ele au avut acoperire națională, 36 locală, 23 regională, 17 județeană și 13 internațională.

 

Cele mai multe proiecte au fost înscrise la secțiunea Proiecte pentru Tineret, respectiv 40, urmată de Educație, Învățământ, Cercetare, cu 39 de proiecte, la egalitate cu secțiunea Inovație. În ceea ce privește secțiunea dedicată Sănătății, aici au fost depuse 16 proiecte, însă există și alte inițiative depuse la alte secțiuni, precum cea de Voluntariat sau Servicii de asistență socială, care sunt în beneficiul anumitor categorii de pacienți.

Următoarea etapă este cea a evaluării proiectelor, care vor fi analizate de un juriu format din 48 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat. Această etapă se va încheia pe 22 iulie, urmând ca în luna septembrie să fie anunțați câștigătorii, care vor fi premiați în cadru festiv.

 

Gala Societății Civile a premiat, în cele 17 ediții de până acum, peste 740 de inițiative cu un impact pozitiv asupra societății, generate de sectorul neguvernamental, proiecte care investesc în România și în viitorul său.

În cadrul ediției 2019 a galei au fost înscrise în total 181 de proiecte, dintre care 23 de programe și 14 campanii de comunicare. La ediția de anul trecut, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat pentru prima dată în istoria proiectului unei inițiative înscrise în secţiunea „Proiecte şi campanii de Voluntariat” , fiind vorba de proiectul „Comunitatea de voluntari MagiCAMP”, al asociaţiei MagiCAMP.

Anul acesta, Gala Societății Civile se alătură proiectului Plasti Prix, creat de The Institute şi Lidl România, astfel că trofeele ce vor fi oferite câștigătorilor celei de 18-a ediții vor fi realizate din plastic reciclat.

 


Adaugati un comentariu


 

*