UMF Cluj închiriază spații pentru susținerea examenului de admitere

Acest demers este necesar pentru a putea fi respectată distanțarea socială, în condițiile în care examenul se va susține în varianta clasică.

 

Prof. dr. Dana Buzoianu

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj a anunțat astăzi că examenul de admitere din vară se va desfășura anul acesta și în spații din afara instituției de învățământ superior, având în vedere să se așteaptă participarea unui număr mare de candidați și trebuie să fie asigurate condițiile de distanțarea socială.

În urma discuțiilor purtate cu rectorii celorlalte universități s-a decis ca examenul din acest an să se desfășoare în varianta clasică, la aceeași dată în toate centrele universitare, și să conste în completarea unui test grilă, iar înscrierile să se realizeze on-line.

Pentru că și anul acesta se așteaptă ca numărul candidaților să fie unul mare, conducerea UMF Cluj a trebuit să găsească o soluție pentru a asigura spații suficiente, în condițiile în care trebuie să fie respectate și regulile de distanțare socială. Astfel s-a decis ca proba scrisă a examenului să fie susținută și în spații din afara universității, care au fost deja identificate și urmează a fi închiriate.

„Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat şi cu rectorii celorlalte universităţi de Medicină şi Farmacie din ţară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătăţii şi dorim să le oferim cele mai bune condiţii, atât la examenul de admitere, cât şi pe parcursul anilor de studiu”, a declarat în acest sens rectorul UMF Cluj, prof. dr. Dana Buzoianu.

 

UMF Cluj

Aceasta a menționat că în condițiile în care se estimează că numărul candidaților înscriși va fi peste 2.000, spațiile pe care universitatea le folosea până acum pentru organizarea examenelor de admitere nu mai sunt suficiente, întrucât anul acesta trebuie să fie asigurată o distanță mai mare în contextul regulilor impuse pentru evitarea extinderii pandemiei de Covid-19. Astfel, UMF Cluj va închiria spații (săli) de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai și de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. A fost închiriat, de asemenea, un spațiu la Sala Sporturilor din Cluj, precum și două săli de conferință de la două hoteluri mari din oraș.

Candidaţii vor avea acces la toate materialele de protecţie necesare, constând în măşti, mănuşi, dezinfectant, iar distanţa din aceştia va fi de minim doi metri. În plus, tinerilor care vor avea nevoie de cazare pe perioada admiterii li se vor pune la dispoziţie căminele universităţii, care vor fi igienizate şi dezinfectate.

 

Singurii care vor putea susține examenul de admitere on-line sunt candidații din străinătate, care doresc să urmeze cursurile universității clujene. Având în vedere faptul că aceștia s-ar putea confrunta cu anumite dificultăți de deplasare din cauza restricțiilor privind din această perioadă, dar și pentru a minimiza riscul de răspândire a noului coronavirus, conducerea universității a decis ca atât înscrierea cât și examinarea în cazul lor să aibă loc on-line. Astfel, viitorii studenţi străini vor putea veni la Cluj doar la toamnă, la începutul anului universitar.

Examenul de admitere se va susține pe durata a două zile, pe 25 și 26 iulie. În prima zi va avea loc proba pentru specializările Farmacie, Asistenţă medicală generală, Radiologie şi imagistică, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Tehnică dentară şi Nutriţie şi dietetică, iar duminică, 26 iulie, vor susţine examenul de admitere candidaţii pentru programele de studiu Medicină şi Medicină dentară. În prezent se lucrează la realizarea Ghidului Admiterii, care va conține toate detaliile referitoare la examenul din acest an și care va putea fi consultat gratuit pe site-ul universității.

 


Adaugati un comentariu


 

*