Gala Societății Civile 2020 a dat startul înscrierilor

26 februarie 2020 | 0 comentarii |

Este vorba de cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România, care marchează anul acesta cea de-a 18-a ediție.

 

Gala Societății Civile își sărbătorește anul acesta majoratul. În luna iunie este programată cea de-a 18 ediție a evenimentului care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Startul înscrierilor pentru ediția din acest an a fost dat ieri, iar perioada de aplicare expiră peste o lună, pe 25 martie.

Urmează perioada de aprobarea proiectelor, între 26 martie și 5 aprilie, după care se va trece la evaluarea acestora, în perioada 6 aprilie 14 mai. La finalul acestei etape vor fi desemnate proiectele câștigătoare, care vor fi premiate în cadrul Galei din iunie.

Competiția este deschisă pentru orice asociații, fundații, grupuri de inițiativă sau persoane fizice cu inițiativă civică ce pot înscrie proiecte de activism social.

Proiectele pot fi depuse pe 16 secțiuni, împărțire în 4 categorii, iar înscrierea în competiție se realizează exclusiv online, accesând site-ul Galei Societății Civile și urmând pașii din ghidul de înscriere. Pentru a accesa formularul de înscriere este necesară crearea unui cont pe site, iar după activare, utilizatorii trebuie să se logheze și să acceseze secțiunea „Competiție – Înscrie un proiect”, pentru completarea formularului ce permite înscrierea în competiție.

 

În secțiunea Inițiative Cetățenești vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul competiției de către grupuri de inițiativă constituite informal sau persoane fizice, iar în secțiunea Premiul Special Organizația New Entry vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul galei de către organizațiile care au cel mult 3 ani de la înființare.

Campanii de comunicare pe teme sociale este singura secțiune din cadrul competiției în care pot fi înscrise campanii de către orice entitate, nu doar ONG-uri, grupuri de inițiativă sau persoane fizice, fiind acceptate înscrieri și din partea agențiilor de comunicare, companiilor sau instituțiilor publice.

Lista proiectelor participante în competiție va fi anunțată în data de 6 aprilie, după validarea acestora de către echipa de organizare.

 

Gala Societății Civile a premiat, în cele 17 ediții de până acum, peste 740 de inițiative cu un impact pozitiv asupra societății, generate de sectorul neguvernamental, proiecte care investesc în România și în viitorul său. În cadrul ediției 2019 a galei au fost înscrise în total 181 de proiecte, dintre care 23 de programe și 14 campanii de comunicare.

La ediția de anul trecut, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat pentru prima dată în istoria proiectului unei inițiative înscrise în secţiunea „Proiecte şi campanii de Voluntariat” , fiind vorba de proiectul  „Comunitatea de voluntari MagiCAMP”, al asociaţiei MagiCAMP.

Anul acesta, Gala Societății Civile se alătură proiectului Plasti Prix, creat de The Institute şi Lidl România, astfel că trofeele ce vor fi oferite câștigătorilor celei de 18-a ediții vor fi realizate din plastic reciclat.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*