24 de proiecte pe Sănătate, în cursa pentru marele premiu al Galei Societății Civile

25 iunie 2021 | 0 comentarii |

În competiția de anul acesta s-au înscris 205 de inițiative civice, dintre care 123 au acoperire națională, iar 11 sunt proiecte internaționale.

 

Anul acesta, 205 inițiative civice se vor întrece în cursa pentru Marele Premiu al Galei Societății Civile, dintre care 162 sunt proiecte pe diferite secțiuni, 12 programe și 31 de campanii de comunicare. Spre deosebire de alți ani, sănătatea nu s-a mai numărat de această dată printre domeniile cu cele mai multe proiecte, la această secțiune fiind înscrise în competiție doar 24 de proiecte. Cele mai multe inițiative au fost înscrise în secțiunile Proiecte și campanii de Voluntariat34 de proiecte, Proiecte pentru Tineret33 de proiecte, urmate de Premiul Special pentru Inovație 32 de proiecte și Campanii de comunicare pe teme sociale 31 de campanii.

Statisticile comunicate de organizatori mai arată că, din cele 205 proiecte, programe și campanii de comunicare depuse în competiția din acest an, 123 au acoperire națională, 35 au acoperire locală, 21 sunt proiecte județene, 15 au acoperire regională și 11 internațională. Din păcate, Buzăul nu este reprezentat nici de această dată de vreun proiect derulat la nivel județean, însă este inclus în câteva proiecte cu acoperire națională și regională, derulate de entități din București sau alte zone ale țării. Spre exemplu, în domeniul proiectelor pe Sănătate Buzăul este inclus în Fondul de Urgență pentru Spitale și Comunitățile Rurale în contextul pandemiei Covid-19, SMS pentru viață, Fondul de Urgență pentru Spitale, Yuppi Camp On-line, Autism Voice Line, The Future is Now, Scut pentru Spitale.

 

Juriul Galei Societății civile

Cele mai multe înscrieri provin de la organizații din București, care conduce în clasament cu  135 de proiecte, Capitala fiind urmată de județele Cluj cu 19 proiecte și Ilfov cu 12 proiecte. Topul înscrierilor continuă cu județul Iași – 5 proiecte, Suceava, Dâmbovița, Brașov cu câte 4 proiecte și Timiș și Arad cu câte 3 proiecte.  În același timp, județele Caraș-Severin, Constanța, Galați, Hunedoara au câte două proiecte fiecare, iar județele Bacău, Covasna, Dolj, Maramureș, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vrancea sunt reprezentate în competiție cu câte un proiect.

Odată cu încheierea etapei de depunere a proiectelor, ediția a 19-a a Galei Societății Civile a trecut într-o nouă fază – cea a evaluării inițiativelor participante.

Astfel, proiectele vor fi evaluate, în perioada 22 iunie – 3 august 2021, de către 52 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat.

 

După perioada de jurizare va urma momentul culminant al galei, care va avea loc la finele lunii septembrie. Este vorba de festivitatea de anunțare și decernare a premiilor, urmând a fi premiate proiectele câștigătoare la fiecare categorie dar și proiectul care va primi Marele Premiu al Galei Societății Civile.

Gala Societății Civile a premiat, în cele 18 ediții de până acum, peste 790 de inițiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental, care investesc în România și în viitorul său. La ediția din 2020, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat inițiativei Fiecare Copil Contează, un proiect al organizației Salvați Copiii, înscris în secțiunea Sănătate. Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiată în anul 2002, gala are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.

 


Adaugati un comentariu


 

*