Gala Societății Civile, la startul celei de-a 19-a ediții

Organizatorii au anunțat deschiderea perioadei de înscriere, termenul limită pentru depunerea proiectelor fiind data de 20 mai.

 

Gala Societății Civile – cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România – își va desfășura anul acesta cea de 19-a ediție, iar pregătirile deja au început, odată cu deschiderea perioadei de înscrieri. ONG-urile și alte structuri asociative care doresc să se înscrie în cursa pentru marele premiu sau pentru premiile oferite în cadrul fiecărei categorii, pot depune proiectele începând de ieri, perioada de înscriere urmând a se încheia pe 20 mai, la ora 17.00.

Ca și la edițiile anterioare, competiția va fi structurată pe patru categorii, care includ 16 secțiuni. Cele mai multe dintre acestea fac parte din Categoria A, unde regăsim și proiectele în domeniul Sănătății, dar și pe cele din domeniul Asistenței Sociale. O altă categorie este dedicată proiectelor și campaniilor de voluntariat și proiectelor pentru tineret, fiind acordate premii și pentru programe, inițiative cetățenești și campanii de comunicare pe teme sociale. De asemenea, în cadrul ultimei categorii va fi acordat un premiu special pentru o organizație New Entry, precum și un premiu special pentru inovație.

 

La secțiunea de Sănătate pot fi înscrise proiecte prin care se oferă și se dezvoltă servicii medicale, de reabilitare psihologică sau de consiliere pentru anumite categorii de beneficiari, proiecte prin care se oferă soluții paliative și medicale de specialitate ce implică soluții pentru vindecarea anumitor boli fizice sau psihice și sindroame, care oferă servicii de asistență specializată gratuită, de înființare sau renovare și utilare a unor spitale, departamente din cadrul spitalelor sau a anumitor centre. De asemenea, pot fi înscrise proiecte prin care sunt asigurate servicii de prevenire a anumitor boli, proiecte prin care se organizează sesiuni de recoltare sangvină pentru îmbunătățirea rezervelor de sânge, proiecte care oferă servicii gratuite de testări periodice, de constituire a anumitor registre de contabilizare a numărului pentru diferite categorii de bolnavi. Nu în ultimul rând, pot fi înscrise și proiecte care includ activități sportive.

Singura secțiune din cadrul competiției în care pot fi înscrise campanii de către orice entitate, nu doar ONG-uri, grupuri de inițiativă sau persoane fizice, este cea de Campanii de comunicare pe teme sociale. Sunt acceptate înscrieri și din partea agențiilor de comunicare, companiilor sau instituțiilor publice.

 

Înscrierea în competiție se realizează exclusiv online, accesând site-ul Galei Societății Civile și urmând pașii din Ghidul de înscriere. Pentru a accesa formularul de înscriere este necesară crearea unui cont pe site, iar după activare, utilizatorii trebuie să se logheze și să acceseze secțiunea „Competiție – Înscrie un proiect”, pentru completarea formularului ce permite înscrierea în competiție. După încheierea perioadei de înscriere, proiectele vor fi validate de echipa de organizare, urmând ca lista proiectelor acceptate în competiția de anul acesta să fie afișate pe site-ul Galei Societății Civile pe data de 21 iunie 2021.

Proiectele validate vor fi evaluate de un juriu format din peste 40 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, sociologi, cercetători, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului privat, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs. Evaluarea proiectelor se va face în perioada 22 iunie – 3 august, iar câștigătorii fiecărei secțiuni precum și câștigătorul marelui premiu vor fi anunțați în cadrul galei, a cărei dată urmează să fie stabilită ulterior.

Gala Societății Civile a premiat, în cele 18 ediții de până acum, peste 790 de inițiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental, care investesc în România și în viitorul său. La ediția din 2020, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat inițiativei Fiecare Copil Contează, un proiect al organizației Salvați Copiii, înscris în secțiunea „Sănătate”.


Adaugati un comentariu


 

*