SJU Buzău a scos la concurs 27 de posturi de medici

Este vorba de posturi pentru care s-au mai organizat și până acum examene, însă au rămas neocupate din cauză că nu au existat candidați interesați.

 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău face o nouă încercare pentru ocuparea unor posturi de medici care sunt vacante de mai multă vreme și care nu au suscitat până acum foarte mult interes din partea eventualilor candidați. Este vorba de 27 de posturi de medici în diferite secții ale spitalului care au mai fost scoase la concurs și în sesiunile anterioare, ultima dată la jumătatea lunii martie, când, pentru cele 31 de posturi vacante, s-au înscris doar 6 candidați. O parte dintre posturile vacante fuseseră scoase la concurs și în urmă cu un an, însă organizarea examenului a fost amânată, în contextul pandemiei, iar procedurile au fost deblocate abia în luna februarie a acestui an.

Nevoia de personal la nivelul SJU Buzău a rămas aceeași, astfel că unitatea medicală a scos din nou la concurs cele 27 de posturi rămase vacante, în speranța că măcar câteva dintre ele se vor ocupa. Toate sunt posturi cu normă întreagă, cu contract de pe o perioadă nedeterminată, iar înscrierile sunt deschise până la sfârșitul săptămânii viitoare.

 

Astfel, spitalul județean angajează doi medici interniști la Secția de Medicină Internă, alți doi neurologi la Secția de Neurologie și 4 cardiologi, dintre care doi le Secția de Cardiologie și alți doi la Compartimentul Terapie Intensivă Coronarieni. De asemenea, alte două posturi de medic oncolog sunt vacante în cadrul Secției Oncologie Medicală. Câte un post de medic este scos la concurs pentru Compartimentele de Gastroenterologie, Nefrologie și Dermato-Venerologie, fiind vacant și un post de medic în specialitatea boli infecţioase la Serviciul de supraveghere prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale. SJU Buzău mai angajează câte un medic pentru secțiile ATI, Pediatrie și Neonatologie precum și pentru compartimentul Terapie Intensivă al Secției Neonatologie. Mai este disponibil un post în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, un altul la Cabinetul Oncologie și un post la Cabinetul Diabet Nutriție și Boli Metabolice. Se mai caută un medic în specialitatea medicină generală cu drept de liberă practică, competenţă/ atestat în medicină de urgenţă la UPU-SMURD și un pediatru în cadrul aceleiași secții.

 

Ultimele patru posturi vacante sunt la Centrul de Sănătate Multifuncţional Pârscov, unde e nevoie de câte un medic la cabinetele ORL, Pediatrie, chirurgie Generală și Medicină internă.

La concurs se pot prezenta medici cu drept de liberă practică, specialişti sau primari confirmaţi în specialitatea respectivă, rezidenţi aflaţi în ultimul an de pregătire în specialitatea în care se publică postul, iar dosarele de concurs se pot depune la Serviciul Resurse Umane al SJU Buzău până pe data de 12 iunie.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină o cerere în care se menţionează postul pentru care candidatul dorește să concureze, copia xerox de pe diploma de medic şi adeverința sau certificatul de confirmare în gradul profesional, copia certificatului de membru al organizaţiei profesionale cu viza pe anul în curs, dovadă din care să rezulte că nu a fost sancționat de Colegiul Medicilor din Romania, acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în anexa nr. 3 la Ordin, cazierul judiciar, certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic şi neuropsihic pentru exercitarea activităţii aferente postului pentru care candidează, chitanță de plata a taxei de concurs – care este în valoare de 150 de lei – și copia actului de identitate în termen de valabilitate.

SJU Buzău susține costurile eferente contractelor de locaţiune – locuinţă de serviciu şi utilităţi pentru medicii nou angajați care nu dispun de locuință în Buzău, în limita unui plafon lunar de 1.000 de lei. Relaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane, la numărul de telefon 0238 720 689, interior 166.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*