SJU Buzău reia concursurile de angajare, suspendate în starea de urgență

10 februarie 2021 | 0 comentarii |

Primul din ele este concursul pentru un post cu normă întreagă de medic specialist în Radiologie și Imagistică Medicală.

 

În urmă cu aproape un an, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău anunța scoaterea la concurs a unui număr de 11 posturi de medici, într-o nouă încercare de a-și completa schema de personal. Anunțul oficial referitor la scoaterea la concurs a celor 11 posturi vacante a fost publicat anul trecut pe 28 februarie, urmând ca după 28 martie 2020 să fie programate datele la care ar fi trebuit să aibă loc concursurile.

Între timp însă, lucrurile au luat o turnură la care nimeni nu s-ar fi gândit la acel moment, pandemia începând să facă victime și în tara noastră. La jumătatea lunii martie a fost declarată starea de urgență, iar prioritățile in sistemul public de sănătate s-au schimbat radical. În aceste condiții, era evident că examenele pentru cele 11 posturi de medic de la SJU Buzău nu mai puteau fi organizate, astfel că procedurile au fost sistate, până la o dată neprecizată.

Recent, SJU Buzău a anunțat reluarea procedurilor pentru organizarea examenului de ocupare a unui post vacant de medic specialist în Radiologie și Imagistică medicală, în cadrul laboratorului de profil al unității medicale. Pentru acest post se înscrisese un singur candidat, care va trebui să își completeze dosarul cu câteva documente care au expirat de anul trecut, când fuseseră depuse inițial.

 

Astfel, până pe 14 martie, în cazul în care mai dorește să ocupe postul respectiv, candidatul trebuie să depună o copie a certificatului de membru al organizației profesionale, avizat pentru anul în curs, având în vedere că documentul depus inițial nu mai este valabil, având viză pentru 2020. De asemenea, mai este nevoie de un nou certificat de cazier judiciar, dat fiind că cel depus în urmă cu un an a expirat.

Alt document care trebuie depus este certificatul medical la zi, din care să reiasă că respectivul candidat este apt din punct de vedere fizic și neuro-psihic pentru exercitarea activității pe postul pentru care concurează. Mai este nevoie și de o dovadă actualizată a faptului că medicul nu a fost sancționat ]ntre timp de Colegiul Medicilor, pentru încălcarea unor prevederi din Legea sănătății, precum și de o copie a actului de identitate, în termen de valabilitate.

După ce candidatul va depune aceste documente, iar dosarul va fi aprobat, se va stabili data și ora la care va avea loc examenul, detalii care vor fi comunicate în timp util.

Managerul unității medicale, ec. Claudiu Damian, spune că spitalul are nevoie „de medici ATI, cardiologi, interniști, gastroenterologi, urgentiști, nefrologi, neonatologi și pediatri, pentru că din cauza pandemiei nu s-au mai putut organiza concursuri de angajare, iar între timp unii dintre medicii pe care i-am avut s-au pensionat și alții sunt în prag de pensionare, iar pacienții au nevoie de ajutor medical și nu pot fi lăsați netratați”.

 

Claudiu Damian

Managerul SJU subliniază că medicii se vor alătura echipei SJU Buzău vor fi sprijiniți cu tot ce au nevoie pentru a-și desfășura activitatea în condiții bune și „li se va da tot concursul pentru a-și valorifica competențele, a avansa în profesie și a se implica în deciziile importante privind activitatea lor curentă”.

În plus, pe lângă salariul aferent specialității și gradului profesional, medicii nou-angajați vor primi o primă de instalare de 2.230 lei timp de șase luni după angajare, la care se adaugă decontarea chiriei și utilităților în cuantum de până la 1.000 de lei lunar celor care nu au o locuință proprie în Buzău. „Căutam oameni pe care să ne putem baza și cărora să le punem la dispozitie toate resursele de care au nevoie pentru a profesa în condiții de secol XXI, le oferim sprjin financiar pentru a-și completa competențele și a avansa în profesie, pentru că noi credem că doar în acest fel putem să progresăm împreună. În plus, spitalul îi sprijină pe noii angajați să-și obțină noi competențe, plătindu-le cursurile acreditate în acest sens, la fel cum am făcut și până acum pentru mulți dintre medicii noștri”, mai spune Claudiu Damian.

 

Dintre celelalte 11 posturi scoase la concurs anul trecut, trei erau pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, de la a cărui inaugurare se vor împlini 3 ani pe 1 martie. Este vorba de un post de medic specialist pediatru, un specialist ORL și un medic primar specializat în chirurgie generală.

Între timp s-au mai vacantat și alte posturi, astfel că la ora actuală, SJU Buzău are nevoie de medici în specialitățile ATI, Cardiologie, Nefrologie, Neonatologie, Pediatrie (1 post de medic rezident ultimul an), Medicină de urgență pentru secția UPU-SMURD (4 posturi), Medicină internă (2 posturi), Gastroenterologie (2 posturi), precum și în Boli infecțioase și Pneumologie – secții exterioare de suport pentru COVID-19, unde „avem medici tineri, care fac eforturi supraomenești pentru a-i ajuta pe pacienți, dar sunt și ei oameni și fiind puțini numeric au nevoie de noi colegi, pentru a face față în continuare solicitării”, subliniază Claudiu Damian.

De un an de când suntem în pandemie, unitatea medicală nu a mai putuut organiza concurs decât pentru angajarea pe perioadă determinată, așa că este de înțeles că posturile respective nu au atras pe nimeni, dar odată cu deblocarea acestei situații este de așteptat ca, în perioada următoare,  posturile scoase la concurs să atragă „medici care doresc să profeseze în condiții avantajoase, într-o echipă unită, într-un spital care dispune de condiții moderne și de aparatură performantă”, mai spune managerul SJU Buzău.

Mai multe detalii pot fi obținute de la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, apelând numărul de telefon 0238.720.689, interior 166, sau direct la conducerea unității medicale, la tel. secretariat – 0238.710.989.

.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*