Încep examenele pentru ocuparea unor posturi la SJU Buzău

Primul dintre ele va avea loc mâine, la spitalul Colțea din Capitală, urmat la o săptămână de un altul, care va avea loc tot la București.

 

După o pauză de un an în care organizarea concursurilor pentru completarea schemei de personal a fost sistată, din cauza pandemiei, Spitalul Județean de Urgență Buzău a anunțat reluarea concursurilor de angajare, fiind deja stabilite datele la care primele două din ele vor avea loc. Anunțul privind reluarea examenelor a fost făcut încă din luna februarie, când candidații înscriși la concursurile care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, au fost înștiințați că trebuie să își actualizeze unele documente depuse la dosar, în cazul în care își mențineau intenția de a susține examenul, pentru a ocupa un post în cadrul SJU Buzău.

Recent, unitatea medicală a publicat și datele la care vor avea loc primele două concursuri pentru ocuparea unor posturi, pentru care existau candidați înscriși  la sesiunea care ar fi trebuit să aibă loc încă de aul trecut.

Astfel, mâine va avea loc examenul pentru ocuparea unui post cu normă întreagă de medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală, în cadrul laboratorului e profil al SJU Buzău.

 

Pentru acest post s-a înscris un singur candidat care așteaptă de un an să poată susține examenul, reconfirmându-și dorința de a lucra în cadrul SJU Buzău, după ce unitatea medicală a făcut anunțul referitor la reluarea procedurilor de desfășurare a concursului. Examenul va avea loc mâine, începând cu ora 10.00, și va fi susținut la București, in cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al spitalului Colțea.

La o săptămână după aceea, va avea loc un alt examen, pentru ocuparea unui post de farmacist cu normă întreagă în cadrul farmaciei spitalului. Și în acest caz, concursul trebuia să aibă loc mult mai devreme, dar acest lucru nu a mai fost posibil din cauza pandemiei, procedurile de organizare fiind reluate în cursul lunii februarie.

 

Claudiu Damian, Dragos Porumb

Concursul pentru postul de farmacist va avea loc tot la București, pe data de 9 martie, cu începere de la ora 9.00, la sediul Facultății de Farmacie din cadrul UMF Carol Davila.

Recent managerul Claudiu Damian și președintele Colegiului Medicilor Buzău, dr. Dragoș Porumb au confirmat faptul că unitatea sanitară se confruntă cu o criză de medici, accentuată și de faptul că în ultimul an nu s-au mai putut organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante.

Criza se manifestă cu preponderență la nivelul anumitor secții, cum ar fi cea de Medicină Internă, Oncologie sau UPU. Spitalul a scos la concurs în nenumărate rânduri posturile de medici vacante, dar interesul suscitat a fost unul scăzut. Dr. Dragoș Porumb, care a fost și director medical al spitalului, spune că acest dezinteres nu se datorează faptului că unitatea medicală nu ar oferi condiții optime de muncă, ci faptului că volumul de muncă este prea mare, iar medicii preferă să se orienteze spre spitale mai mici, unde salariul este același, dar este mai puțin de muncă.


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*